Norge

Tankskip har grunnstøtt utenfor Røst

Et tankskip har grunnstøtt utenfor Røst i Lofoten. Berging er igangsatt, og flere skip er på vei til stedet, blant dem fire fra sjøforsvaret.

 • NTB
 • Hans O. Torgersen
  Journalist

– Det er flere båter som er på vei til stedet, blant annet kystverket, som vil iverksette slepebåtberedskap, opplyser Ørjan Delbekk i Hovedredningssentralen Nord-Norge til Avisa Nordland.

Han beskriver situasjonen som uavklart, men det skal ikke være fare for mannskapet om bord på skipet, MT Key Fighter på 4999 dødvekttonn.

– Vi fikk melding klokken 21.45 via kystradioen. Vi har kommunisert med båten, som bekrefter at de ikke har noen skadede om bord. De står trygt om bord og trenger ikke noen evakuering. Da er det spilt over til Kystverket, dette er ikke noen redningsaksjon, sier redningsleder Jakob Carlsen til Aftenposten.

– Hva er fartøyet lastet med?

– Fiskeolje, etter det jeg har forstått.

Ifølge Kystverket er det ikke noe utslipp fra fartøyet.

Skipet er lastet med fiskeolje

– Vi følger situasjonen løpende og mobiliserer ressurser. Vi har to fartøy fra Kystvakten, to fra Redningsselskapet og et fartøy fra Kystverket på vei ut, sier vaktleder for beredskapsvakten i Kystverket, Stig Walstrøm.

Han bekrefter at skipet er lastet med fiskeolje. Det er en grunnstøting, men Walstrøm vet ikke mer om hva som har skjedd.

Også redningsskøyten Hans Herman Horn er på vei til området. Selve tankskipet skal være over 100 meter langt.

– Vi har nettopp hatt en runde med folkene som er involvert, og de sier det er under kontroll. Skipet gikk med sakte fart. Der den har grunnstøtt foran i baugen, er den skott som går an å stenge av, så om det blir vanninntrenging vil man kunne håndtere det, sa advokat Hugo Matre, som er pressetalsmann for rederiet, rundt klokken 23 til Bergens Tidende.

Les mer om

 1. Hovedredningssentralen
 2. Røst
 3. Kystverket
 4. Tankskip

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Brannen i supertankeren slukket, melder srilankiske myndigheter

 2. VERDEN

  Syv blindpassasjerer pågrepet etter «sikkerhetshendelse» på oljetanker utenfor England

 3. ØKONOMI

  Koronapandemien fyller opp fjorden

 4. VERDEN

  Indiske fartøy bistår i slukking av supertankerbrann

 5. NORGE

  Lasteskip drev mot land – var 500 meter fra nærmeste grunne

 6. DEBATT

  Alle vil tape i spillet om KNM Helge Ingstad