Hør Forklarts sommerserie: Torbjørn Røe Isaksen om ideologi og en mørkere norsk politikk

– Norsk politikk har ikke kommet godt ut av årene siden 2017, sier statsråd Torbjørn Røe Isaksen. Snart gir han seg.

– Jeg tror veldig mange politikere nå, kanskje særlig de unge eller unge middelaldrende, som jeg er, føler at politikk har vært litt vanskelig de fire siste årene. Og at vi som politikere må gjøre en jobb nå for å gjenoppbygge tilliten, sier statsråd Torbjørn Røe Isaksen (H).
  • Forklart-redaksjonen

– I alle europeiske land ser du at det vokser frem større sosiale konflikter, mer polarisering og politiske diskusjoner om saker hvor det er vanskeligere å finne et kompromiss, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Han sitter i en lenestol på kontoret sitt og gestikulerer ivrig. Han er beskrevet som en blå kronprins i norsk politikk.

Gjennom de siste 10–11 årene har han vært blant Høyres mest markante politikere.

Men nå er det snart slutt. Han vil gi seg i toppolitikken.

Nye Forklart-episoder i sommer

I sommer får du noe litt annerledes fra oss i Forklart.

I vår sommerserie får du lengre intervjuer med folk som kan fortelle noe nyttig om tiden vi lever i. Alle med ulik bakgrunn og ståsted, som gir deg et innblikk i hva Norge er i 2020.

I den tredje episoden har Andreas Bakke Foss møtt arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen som forteller om hvordan norsk politikk har endret seg, og hvorfor han ønsker å forlate den.

Hør episoden på Itunes, Spotify eller her:

Hva er Forklart?

Forklart er en daglig nyhetspodkast fra Aftenposten. Hver dag går vi inn i en ny sak for å forstå hva som egentlig skjer.

Du finner Forklart der du hører på podkast: