Politiet: Ulykken i Svolvær skjedde trolig under øvelseskjøring

En mann og en ung kvinne er døde etter at en bil kjørte i vannet i Svolvær. Ulykken skjedde trolig under øvelseskjøring, ifølge politiet.

  • NTB
Tre personer ble hentet opp fra 25 meter dyp lørdag kveld, etter at bilen de satt i kjørte gjennom autovernet på fergekaia i Svolvær og ut i sjøen. Tilstanden deres var uendret søndag ettermiddag. Foto:

– Det er en tragisk sak som nå har rammet Svolvær, sier politistasjonssjef Ketil Utne Finstad-Steira.

Han understreker at politiet fortsatt er tidlig i etterforskningen, men mye tyder på at de tre var ute og øvelseskjørte da ulykken skjedde.

I tillegg til de to som døde, er en kvinne i slutten av 30-årene alvorlig skadet. Hun er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge, og sykehuset opplyser at tilstanden hennes er stabil.

Det er to familier fra det somaliske miljøet som er rammet. Mor og datter kommer fra samme familie, mens mannen er fra en annen familie, ifølge Finstad-Steira.

Datteren døde søndag kveld. Natt til mandag døde mannen, som var i midten av 30-årene.

Alle de tre involverte ble hentet ut av bilen etter at den havnet i sjøen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 20 lørdag. Et kvarter senere var en redningsskøyte og brannmannskaper med dykkere på plass.

Bilen de tre satt i, kjørte gjennom autovernet på fergekaia og videre ut i vannet. Bilen ble funnet på 7 meters dyp, 25 meter fra land. Søndag ble bilen heist opp.

Alle tre var bosatt i Vågan kommune i Svolvær.