Norge

Havarikommisjonen ferdige på ulykkesstedet utenfor Alta

Politiet og Havarikommisjonen har avsluttet undersøkelsene på ulykkesstedet. Det er fire dager siden helikopterstyrten som tok seks menneskeliv.

Lensmann Øyvind Lorentzen opplyste onsdag at det fortsatt er for tidlig å konkludere med hva som var årsaken til ulykken der seks personer omkom. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
  • NTB

Politiet vil frigi ulykkesstedet fra og med torsdag. Ferdselsforbudet vil bestå fram til midnatt natt til fredag.

– Vi vil takke Sivilforsvaret for all hjelp og bistand i det krevende arbeidet i forbindelse med denne tragiske ulykken, sier lensmann Øyvind Lorentzen i Alta.

En av de omkomne er formelt identifisert, og de pårørende varslet. Seks unge mennesker mistet livet i da helikopteret styrtet lørdag ettermiddag. Det ble da brukt til turflyvning i forbindelse med en festival i området.

– Identifiseringen av de øvrige vil forhåpentligvis være ferdig i løpet av uken, sier lensmannen.

Han sier det er avhørt om lag 30 vitner så langt.

Halepartiet på helikopteret ble hentet ned fra havaristedet tirsdag.

– Vi er fremdeles interessert i å komme i kontakt med vitner og ønsker blant annet å komme i kontakt med en mannlig turgåer som var ved ulykkesstedet kort tid etter helikopterulykken. Han skal ha vært i kontakt med redningspersonell på stedet. Det er også utarbeidet en tidslinje som legges ved.

Lensmannen opplyser at det fortsatt er for tidlig å konkludere med hva som var årsaken til ulykken der seks personer omkom.

Samme ettermiddag som ulykken inntraff, ble det gjennomført en 100 timers-inspeksjon av ulykkeshelikopteret på Alta lufthavn.

Helikopteret var av typen Airbus H125, tidligere kjent som AS350. Det var helt nytt og ble levert til Helitrans i juni i år.

Les også

  1. Frigir bilder av omkomne etter helikopterulykken i Alta

  2. Ferdskriveren funnet etter helikopterulykken

  3. Statsadvokaten beordrer etterforskning av Helitrans etter ulykken

Les mer om

  1. Etterforskning
  2. Luftfart
  3. Ulykker