Norge

Barnehageansatt siktet for ytterligere overgrep i Tromsø

En mannlig barnehageansatt er siktet for seksuelle overgrep mot ytterligere ett barn i Tromsø. Siktelsen omfatter nå overgrep mot 18 barn, samt besittelse av levende bilder av overgrep.

Det er i og i området rundt denne barnehagen at overgrepene skal ha skjedd. Foto: Aleksander Andersen

 • Ntb

Mannen har erkjent deler av forholdene han er siktet for. Han vil bli begjært varetektsfengslet i ytterligere åtte uker torsdag, ifølge VG.

Mannen er siktet fra før for seksuelle overgrep mot 17 barn i barnehagen hvor han tidligere jobbet.

— Det er kommet inn en ny fornærmet i saken. Dette er et forhold vi kjente til ved forrige fengslingsmøte, men som vi ikke tok med i siktelsen. Mannen er siktet for gjentatte tilfeller av seksuell omgang med dette barnet sier fungerende politimester Einar Sparboe Lysnes.

Politiet mener barnehagearbeideren har utnyttet lek- og stellesituasjoner til å forgripe seg mot 18 barn over en periode på tre år. De mener mannen tok overgrepsbilder med mobiltelefon, uten at kollegene oppdaget det. Politiet skal ha funnet over 40 bilder av i alt 16 ulike barn i den aktuelle barnehagen.

Mannen ble pågrepet av politiet 6. mai i år og har sittet varetektsfengslet siden dagen etter. Pågripelsen skjedde etter at politiet hadde fått en bekymringsmelding om et mulig overgrep mot et barn i den private barnehagen hvor mannen jobbet.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mann pågrepet for direkteoverførte overgrep mot barn

 2. NORGE

  Mann siktet for å ha tatt overgrepsbilder

 3. NORGE

  Overgrepssiktet barnefar i Trøndelag kan ha forgrepet seg på 50 ofre

 4. NORGE

  Idrettsleder siktet for overgrep mot barn

 5. NORGE

  Mann siktet for grove nettovergrep mot barn på Filippinene

 6. NORGE

  Mann siktet i omfattende overgrepssak i Trøndelag