Sprit opp PC-en

Ingen grunn til at den bærbare PC-en skal se lik ut som alle andres.

Toshiba lanserte nylig en rekke såkalte LapJacks som kan limes på lokket til den bærbare PC-en for å gjøre den mer personlig og spennende.

Bærbare PC-er ser som regel kjedelig like ut. Ofte er de helt svarte eller grå. Et fåtall er Apple-hvite. Men lenger enn det pleier ikke PC-produsentene å tørre å gå. Kanskje er det derfor Toshiba nå opplever en eksplosjon av henvendelser fra folk rundt i hele verden som ønsker et annet utseende til laptop’en sin.

— Folk bestiller fra hele verden. Det har tatt helt av siden lanseringen for noen uker siden, sier Toshibas Rupert Stanley til Forbruker.no. Han var i Oslo tidligere i vår i forbindelse med lanseringen av flere nye bærbare PC-er.

Design ditt eget

Stanley forteller at de tilbyr mange ferdiglagede deksler, men at du også kan designe ditt eget.

— Du kan bruke digitale fotografier, logoer, hva som helst, sier Stanley, som forteller at mange bedrifter og skoler i Storbritannia har vist stor interesse for nyvinningen som er laget av en vinyl- og laminatblanding.

— Mange skoler ønsker å låne ut PC-er til elevene, og da blir det mindre fristende å stjele disse hvis de har hele oversiden merket med skolens logo, forklarer briten. Han presiserer at man kan velge mellom LapJacks som sitter som støpt og LapJacks som er lette å få av igjen og som ikke etterlater en klistrete overflate.

Prisen på designklistremerkene ligger på rundt 180 kroner pluss frakt. Foreløpig er de kun tilgjengelige i nettbutikken, men Toshiba vil gjerne gjøre dem tilgjengelig i butikker rundt om i verden – inkludert Norge.

LapJacks-ene kan skreddersys og trenger derfor ikke bare passe til Toshiba-PC-er.

Flere tilbydere

Det finnes også flere andre firmaer som produserer liknende deksler.

Det amerikanske selskapet Sctickers har hundrevis av "laptop skins" som varierer fra Mona Lisa-maleriet til piratsymboler og blomster. Også her kan du lage ditt eget utseende. Klistremerkene koster rundt 120 kroner. Ved bestillinger over 180 kroner, sendes varene fraktfritt til hele verden.

Skinit tilbyr "fashion skins" til både bærbare PC-er, iPod-er og andre teknologiprodukter. De har hundrevis av ferdige klistremerker, men tilbyr deg også å lage ditt helt eget. Etter at du har valgt et utseende kan du også krysse av for hva slags PC den skal sitte på - helt ned til den nøyaktige modellen. Da vil de komme skreddersydd til din PC. I denne butikken koster de rundt 180 kroner pluss frakt.

PimpMyLaptop har noen ferdigdesignede klistremerker, men satser mest på de som vil lage sitt eget. Her kan du kun velge design skreddersydd til de forskjellige Apple-maskinene. Prisene varierer fra 150 til 180 kroner pluss frakt.

Husk at du må betale toll for varer fra utlandet til en verdi på mer enn 200 kroner.

Unngå å bli lurt på nett

For flere butikker, søk på latop sticker i Google. (Se resultatet her)

Se PC-er som har fått nytt design i denne bildesamlingen hos Flickr.

SkinIt er tilbyr deksler til iPod-er og mobiltelefoner i tillegg til PC-er.

LapJacks for enhver smak...