Mann siktet for drap i Hokksund, men er ikke pågrepet

Funnet av en død mann i Hokksund lille julaften etterforskes som drap. Onsdag ble en mann siktet for drapet. Han er foreløpig ikke pågrepet.

Politiet har onsdag siktet en mann for drap etter dødsfallet i Hokksund. Mannen er etterlyst i hele Schengen-området.

– En mann er siktet i saken, men han er foreløpig ikke pågrepet. I den forbindelse etterlyser vi en bil. Vi har grunn til å tro at siktede disponerer denne bilen. Politiet ønsker nå informasjon fra publikum for å kartlegge hans bevegelser i tiden før og etter drapet, sier politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i Sørøst politidistrikt i en pressemelding 1. juledag.

Mannen er etterlyst i hele Schengen-området.

– Vi forsøker nå å kartlegge hvor han kan befinne seg, så vi kan få kontakt med ham. Vi har ennå ikke fått noe kontakt med ham, sier Svane Mathiassen til NRK onsdag kveld.

Hun forteller mannen som nå er siktet for drap, dukket opp tidlig i etterforskningen som ett av flere navn som ble nevnt.

– Etterforskningen har etter hvert vist at det var grunn til å sikte ham for drapet, sier politiadvokaten.

Aftenposten snakket med politiinspektør Per Morten Sending torsdag formiddag. Han sier at politiet fremdeles leter etter mannen som er etterlyst.

– Vi jobber med å få tak i bilen og mannen som disponerer den, sier Sending ved 09.30-tiden torsdag.

Les også

Styrket teori om at dødsfall i Hokksund var drap

Har relasjon

Det er ikke kjent om siktede og avdøde er i familie, men Svane Mathiassen bekrefter overfor NTB at de kjenner hverandre.

– Mannen som nå er siktet, har en relasjon til avdøde, men jeg kan ikke gi ytterligere detaljer om hva slags relasjon dette er, sier Mathiassen.

Politiet opplyser at den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen i 70-årene var blitt utsatt for en kriminell handling. Mannen ble funnet med skader som han senere døde av.

– Jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, sier Svane Mathiassen.

Funnet lille julaften

Mannen ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende ved en trafikkert vei ved Loe Bruk i Hokksund sentrum lille julaften ved 19.30-tiden.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter at mannen er blitt utsatt for en kriminell handling. Jeg kan ikke gå nærmere inn i detaljene på hva obduksjonsrapporten sier, men dette innebærer at vi etterforsker hendelsen som et drap, uttaler politiadvokat Ann Iren Svane Mathiassen i en pressemelding fra Sør-Øst politidistrikt 1. juledag.

– Vi jobber med full styrke for å finne ut hva som har skjedd, og har også bedt om og fått bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å kunne gi de pårørende et svar på hva som er bakgrunnen for hendelsen. Vi har innhentet videodokumentasjon, tatt imot og gått gjennom tips, og har gjennomført en rekke vitneavhør. Vi jobber ut fra ulike teorier, men det er ikke noe som tilsier at han er et tilfeldig offer, sier Svane Mathiassen.

Mannen, som er i midten av 70-årene og fra Hokksund, ble funnet med skader, og han ble behandlet av ambulansepersonell, men ble erklært død på stedet klokken 20.24. Politiet ble varslet om saken via AMK.

Ingen er så langt pågrepet i saken.

Gikk tur med hunden

Mannen hadde vært ute og gått tur med hunden og har trolig vært innom Coop Extra i Hokksund for å hente en pakke litt etter klokken 19.00.

Mathisen ønsker ikke å si noe om hvor på kroppen mannen har skader eller hva slags skader det dreier seg om.

Politiet ber publikum om hjelp og ber om at personer som kan ha opplysninger, tar kontakt med politiet.

– Avdøde ble funnet ved en trafikkert vei, og i den forbindelse ønsker vi å komme i kontakt med biler som har dashbordkamera som kan ha opptak fra stedet. I og med at dette skjedde i nærheten av en vei, kan det være interessant for oss, sier politiadvokat Mathisen til NTB.

Politiet er interessert i kameraopptak fra biler som kjørte i området ved Loe Bruk mellom klokken 18.30 og 20.30. De bes sikre eventuelle opptak og overlevere disse til politiet.

Vitner

Den avdøde mannen ble obdusert tirsdag. Mannens pårørende er varslet.

Kripos er varslet om saken. Mathisen sier de ikke har tatt stilling til om de skal kobles inn.

– Vi jobber taktisk og teknisk på åstedet, og vi er i gang med avhør av vitner fra stedet, sier Mathisen.

Hun sier hun ikke er kjent med om det var øyenvitner til hendelsen. Personer som var på stedet da hendelsen skjedde og personer knyttet til mannens omkrets, vil bli avhørt.

De som har opplysninger til politiet, bes ta kontakt på telefon 969 45 601 eller 02800.