Det var 21 år gamle Halil Kara som ble drept i Prinsdal natt til lørdag

Politiet har fortsatt ikke pågrepet gjerningspersonen.

Halil Kara ble skutt og drept like før midnatt fredag.

Oslo-politiet identifiserte mandag ettermiddag den drepte 21-åringen i Prinsdal som Halil Kara. Det opplyste politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse.

Kara ble skutt og drept utenfor Prinsdal Grill sent fredag kveld.

Politiet jakter fortsatt på gjerningsperson eller -personer. Metlid sier i et intervju med Aftenposten at de ikke vet noe om motivet, men at de likevel har god tro på å oppklare saken.

– Vi har konkrete opplysninger å jobbe med, men vi har ikke ennå noe gjennombrudd, sier politiinspektøren.

Metlid opplyste på pressekonferansen om at Kara er blitt obdusert mandag. Hun ba videre personer som «sitter på viktig informasjon», om å ta kontakt med politiet.

Kjenner ikke til motivet

Metlid understreker at politiet foreløpig ikke vet hvorfor han ble skutt og drept.

– Vi ser på historikk, om det har vært noe rundt ham, konflikter eller noe han har vært involvert i. Det er en naturlig del av etterforskningen, sier Metlid.

– Er det noen sammenheng med skytingen på Bjølsen tidligere fredag?

– Den saken går jo sin gang. Det er kontakt mellom etterforskningsgruppene, men det er ikke per nå noe som tyder på noen sammenheng.

– Frykter dere hevn?

– Vi jobber for at ikke noe skal eskalere her, og at ingen foretar seg noe på bakgrunn i det som har skjedd.

– Har folk noen grunn til å være bekymret?

– Vi har jo sagt at det fremstått målrettet. Vi har ikke noe som tilsier at det er noen som skal bekymre seg nå, men vi er også opptatt av å si at det er viktig å få oppklart denne saken så fort som mulig og få kontroll på denne personen. Derfor er det viktig at folk som vet noe, forteller om det.

Da politiet kom til åstedet natt til lørdag fant de 21-åringen skutt, og en venn med stikkskader.

«En av våre er drept»

Den drepte 21-åringen var bosatt på Mortensrud og jobbet som ringevikar ved Seterbråten skole i Oslo.

Der bar stemningen preg av tragedien mandag.

– Det er en trist dag på skolen, og det er med sorg at vi har mottatt beskjed om at en av våre er drept, skriver kommunikasjonsrådgiver Kristine Strømmen i Oslo-skolen i en e-post til Aftenposten.

– Alle ansatte samles på skolen i dag, for å markere den tragiske hendelsen, for å snakke sammen og få informasjon man har behov for. I tillegg vil ansatte gå rundt og informere i alle klassene. Alle elever og voksne som har behov for det, vil få tilbud om samtale.

Utdanningsetatens kriseteam er til stede på skolen mandag og tirsdag, i tillegg til at bydelen og politiet er til stede, skriver Strømmen.

Mandag ble Halil minnet på Seterbråten skole på Bjørndal, der han jobbet som ringevikar. Utdanningsetatens kriseteam var til stede, og stemningen bar preg av tragedien.

Gjerningsmann tildekket

Politiet fikk melding om hendelsen like før midnatt forrige fredag. Da de kom til åstedet, fant de 21-åringen skutt og en venn med stikkskader. Ambulansemannskapet startet livreddende behandling på stedet, men livet til 21-åringen sto ikke til å redde.

Kameratgjengen på fire hadde spist på gatekjøkkenet i Prinsdal. De var på parkeringsplassen da overfallet skjedde.

Politiet har tidligere opplyst at gjerningspersonen hadde ansiktet tildekket.

– Dette gjør etterforskningen og identifisering vanskeligere, sa politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Aftenposten i helgen.

Kamerat ble skadet

En av 21-åringens nærmeste venner skal ha gått til angrep på gjerningsmannen etter at han begynte å skyte, ifølge Aftenpostens opplysninger.

Gjerningspersonen skal ha brukt en kniv til å beskytte seg. 21-åringens nære venn skal ha fått flere stikkskader under basketaket med gjerningspersonen.

Etter basketaket mellom de tre vennene av 21-åringen flyktet gjerningsmannen fra stedet.

Politiets opplysninger tilsier at det kun var én gjerningsperson, men utelukker ikke at det kan være flere involverte.

– Det kan ha vært en eller flere som har vært medhjelper eller har medvirket til drapet. Inntil videre ønsker vi å holde denne muligheten åpen, sa politiinspektør Metlid til Aftenposten.

Les mer om drapet i Prinsdal: