Norge

Vy-sjef Geir Isaksen går av

Geir Isaksen går av som konsernsjef i Vy.

Konsernsjef i Vy, Geir Isaksen går av. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

  • Stine Barstad
  • NTB

Ifølge NRK sitter Isaksen inntil en ny toppsjef er på plass. Isaksen har vært vært sjef i NSB og senere Vy siden 2011.

Isaksen meddelte 21. november 2019 styret i Vygruppen AS at han ønsker å fratre sin stilling som konsernsjef. Geir Isaksen har vært konsernsjef for Vy siden september 2011 og er nå 65 år gammel, heter det i en pressemelding fra Vy fredag formiddag.

Les også

Jernbanekonkurransene i Norge skulle legge mer vekt på kvalitet enn pris. Aftenpostens gjennomgang viser hvordan det gikk.

– Stor omstilling

- Geir Isaksen har ledet Vy gjennom store endringer i den tiden han har vært konsernsjef. Jernbanereformen og innføringen av konkurranse om å kjøre tog på norske jernbanestrekninger har krevd en stor omstilling i selskapet, sier styreleder i Vy, Dag Mejdell i en pressemelding.

Styret har satt ned et ansettelsesutvalg som skal lede prosessen med å finne ny konsernsjef.

Les også

Vy-sjefen vil kjenne på det samme som kundene sine. Derfor hender det at Geir Isaksen står på perrongen på Kolbotn stasjon og er forbannet.

Vil bli rådgiver

– Det har vært en glede å lede dette konsernet siden 2011. Jeg har i henhold til min ansettelsesavtale en rett til å gå over i en rådgiverstilling i selskapet etter fylte 64 år, og har kommet til at tiden nå er moden for å gjøre det, sier Isaken ifølge pressemeldingen.

Han sier han vil stå i stillingen inntil ny konsernsjef tiltrer.

NSB ble Vy

12. mars ble det kjent at Norges Statsbaner gikk inn for å samle persontog- og bussvirksomheten under en felles merkevare med navnet Vy.

NSB og Nettbuss tok i bruk det nye navnet 24. april. Da ble NSBs app og nettside erstattet med Vy-appen og vy.no, og arbeidet med å endre utseendet på busser, tog og bybiler startet.

– Vårt nye navn forplikter. Vy sier både noe om at vi har store ambisjoner på vegne av kundene og samfunnet, og at vi skal gi deg gode reiseopplevelser. Nå er det vår oppgave å fylle merkevaren Vy med innhold, sa Isaksen da navneendringen ble kunngjort.

Les mer om

  1. Vy
  2. Jernbane
  3. NSB