Holm Hansen ble frifunnet

Politiet i Oslo må tåle hard kritikk etter at 6-7 tjenestemenn arresterte den tidligere Outlaws-sjefen Tore Henki Holm Hansen en tidlig morgen i juni i år.

Den nåværende country-artisten Holm Hansen ble ilagt en bot på 10.000 kroner for ikke å ha rettet seg etter et pålegg fra politiet og for å ha forstyrret naboenes nattero ved å spille høy musikk. Han nektet å vedta boten. Oslo tingrett har nå frifunnet ham for alle anklager.— Det er noen yngre politifolk som er ute etter meg. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje de skal hevde seg. Jeg har et helt annet forhold til den gamle garde av politibetjenter, sier Holm Hansen.

Nattmusikk.

Selv ikke aktor i saken, politiadvokat Kåre Solvoll, mente det var grunnlag for å dømme Holm Hansen for ikke å ha fulgt pålegget fra politiet. Han påsto derfor frifinnelse, men mente at tiltalte måtte idømmes en bot på 7000 kroner for å ha forstyrret naboene. I forbindelse med planleggingen av en ny CD ble 14-15 musikere med Holm Hansen hjem til leiligheten i Keysers gate i Oslo ca. kl. 03.30 natt til onsdag 28. juni i år. Vinduene var åpne i sommernatten, og det ble sunget og spilt på vertens kassegitar - uten at forsterker var tilkoblet.En nabo reagerte og ringte politiet. Klokken 04.00 dukket det opp en patrulje som påla nachspielgjestene å dempe musikken. Alt var rolig da politiet forlot stedet. De fleste gjestene gikk dessuten hjem.

Klage.

Klokken 05.45 dukket politiet opp på nytt etter nok en klage fra den samme naboen. Nå stilte politiet mannsterkt opp: Tre patruljebiler og 6-7 tjenestemenn ble sendt til leiligheten.Under diskusjon i døren inn til leiligheten ble verten dradd ut i gangen hvor tre politimenn holdt ham fast og satte på ham håndjern. Deretter ble Holm Hansen satt på glattcelle til neste formiddag.- Politiets opptreden kan ha vært en reaksjon på at jeg anmeldte dem for voldsbruk etter en episode i fjor. Jeg kjente igjen et par av politifolkene, sier Holm Hansen.Tingrettsdommer Reidun Eik ser ikke bort fra at tiltaltes oppfatning av dette er korrekt.

"Overreagerte".

I dommen heter det videre: "Det synes som politiet overreagerte ved at tre patruljer var på stedet og at minst 6-7 tjenestemenn gikk opp i leiligheten (. . . Ut fra den bevisføring som er foretatt, er retten også enig med forsvarer i at pågripelsen av tiltalte fremstår som helt unødvendig". Av en eller annen grunn var ikke naboen innstevnet som vitne. Retten fant at det ikke var ført bevis for støyende festing etter at politiet hadde vært der første gang. Det var etter dette tidspunkt Holm Hansen, ifølge tiltalen, skulle ha forstyrret naboene - og ble derfor frifunnet.I tillegg må staten erstatte utgiftene til forsvareren, advokat Tore Eriksen.

Tingretten ga Tore Henki Holm Hansen medhold i at politiet overreagerte i forbindelse med arrestasjonen.