Norge

Kommunelege har anmeldt mann som droppet karantene etter Sverige-handel

Kommuneoverlegen i Værnesregionen har anmeldt en mann som i forrige uke dro på handletur i «røde» Storlien i Sverige uten å gå i karantene.

Mannen skal ifølge NRK ha besøkt City Syd i Trondheim (bildet) noen dager etter handelturen i den «røde» delen av Sverige. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

 • NTB

Ifølge NRK besøkte mannen kjøpesenteret City Syd i Trondheim noen dager etter at han dro på han spontan handletur til Storlien i den «røde» regionen Jämtland i Sverige. Dette skrev mannen også om på Facebook.

Kommuneoverlege Leif Vonen mener at mannen har brutt paragraf 5 i smittevernforskriften om karanteneplikt ved ankomst til Norge.

– Jeg ønsker ikke lynsjestemning mot enkeltpersoner. Men det er såpass tydelig for meg at personen gjorde dette med vilje. Folk kan gjøre feil eller ikke få med seg hva som er riktig. Det er noe annet å bevisst bryte reglene – bare fordi det går an, sier kommuneoverlegen.

Den politianmeldte mannen sier til kanalen at han ikke føler seg som en lovbryter, og at han syns Storlien, som ligger så nær riksgrensen, bør være åpent for nordmenn.

Les mer om

 1. Koronaviruset
 2. Karantene

Koronaviruset

 1. VERDEN

  Tyske helsemyndigheter: Koronasituasjonen er svært alvorlig

 2. NORGE

  Reiste fra hjemlandet for å jobbe: Nå øker importen av viruset til Norge fra Polen kraftig

 3. NORGE

  Direkteblogg om korona

 4. NORGE

  Færre følger Høies koronaråd. De unge følger dem i minst grad.

 5. NORGE

  Smitte blant innvandrere: Én av to koronapasienter i Norge er født i et annet land

 6. NORGE

  Ingen holdepunkter for at nye virusendringer vil gi mer alvorlig sykdom