Kaldeste oktober i Nord-Norge på flere år

Vinteren er kommet over store deler av landet. Nord-Norge har hatt den kaldeste oktobermåneden på mange år, og flere steder vil snøen dale fra mandag.

Årets største snøfall på Østlandet kan komme på mandag. Bildet er tatt på Sollihøgda, nord for Sandvika.

Lengst nord i landet har det vært fint vær mange dager, og det ser ikke ut til å endre seg. Men lenger sør i Nord-Norge vil det bli nedbør som varer fra onsdag ettermiddag til over helgen. Den vil falle som snø flere steder, men langs kysten kan det bli slaps.

– De lave temperaturene over hele Nord-Norge stiger litt i løpet av helgen, men vinteren er kommet for å bli, sier vakthavende meteorolog Geir Ottar Fagerlid til NTB.

Fra mandag ser det ut til å komme fralandsvind som gir kjøligere temperaturer igjen.

Årets største snøfall i øst

Østafjells er det ventet veldig fint vær opp mot helgen, men i løpet av lørdagen skjer det store skiftet. Skyene vil dra seg til, og vinteren nærmer seg med stormskritt.

– Fra mandag kan vi vente årets største snøfall hittil på Østlandet, og fra tirsdagen blir det kaldt og vinterlig, sier Fagerlid.

Sør-Norge vil oppleve mye av det samme som Østlandet, bortsett fra snøen. Det vil bli fint vær inn mot helgen, men på lørdag kommer nedbøren med vind på kysten. Fra mandag vi vinden trolig øke, og det kan bli kuling i sør.

– Det beste været i Sør-Norge er fra onsdag til fram mot helgen, sier meteorologen.

Tøffere vær

På Vestlandet og i Midt-Norge kommer nedbøren fra onsdag, og fredag begynner det å skje forandringer. Det blir sakte, men sikkert kaldere, og minusgradene kan komme krypende.

– Det blir en tøffere værtype, og man blir heller ikke helt kvitt skyene i Vest- og Midt-Norge, sier Fagerlid.