Vant 92,4 millioner på nettspill

En ung mann fra Hordaland ble historisk i natt. Nå strømmer gratulasjonene inn.

En nordmann stakk i natt av med jackpotten på nettstedet Bettson.com

Mannen i 20-årene kan glemme alle økonomiske bekymringer etter nattens rekordgevinst.

— Han var både veldig glad og sjokkert, og hadde problemer med å sove i natt, sier Norgessjef Paul Myklebust i det skandinaviske spilleselskapet Betsson.

Svetter og skjelver

På firmaets nettsider er vinneren intervjuet.

— Det er helt utrolig. Jeg kunne ikke tro det og måtte ringe broren min samt noen kamerater, sier rekordvinneren til Betsson.com.

Der heter det at han ikke har konkrete planer med hva han skal bruke gevinsten.

Ifølge skattelistene er 20-åringen en fattig student.

— Jeg kunne ikke tro det og måtte ringe broren min samt noen kamerater. Det er umulig å sove, og akkurat nå svetter og skjelver jeg, sa han til Betsson.com

Ifølge bt.no bombarderes mannen nå med med gratulasjoner på Facebook. En av dem går som dette: «Syyykt!! Skal vi gifte oss?»

Trodde han tullet

Han har over 800 venner på nettsamfunnet, og nyheten om supergevinsten sprer seg i rakettfart.

Noen av dem trodde at han bare tullet.

— Og jeg som ikke trodde på deg i går. Sykt! skriver en jente på Facebook-veggen til vinneren.

To andre vil gjerne gifte seg.

Advarte mot å fortelle

Betsson advarte vinneren mot det som nå skjer:

— Jeg anbefalte ham på sterkeste å si det til færrest mulig. Hvis jeg hadde vunnet 92 millioner, ville jeg ikke fortalt det til noen. Vel, jeg måtte fortalt det til konen da, sier PR-manager Mikael Mellqvist.

Da de fikk kontakt lørdag formiddag, hadde han allerede ringt flere venner for å fortelle om gevinsten.

— Men han er selvsagt fri til å feirie på sin måte, men jeg tror ikke han i sin villeste fantasi hadde forestilt seg det som skjer nå. Flere journalister har sagt at de kommer til å finne identiteten hans uansett hva vi gjør, sier Mellqvist.

Tidenes største

92,4 millioner er nemlig den største enkeltgevinsten noensinne i norsk historie, og tidenes største premie på nettspill i Europa.

Spillere fra hele verden har jaktet på jackpotten.

Det begynte med at 20-åringen fant 10 gratis lodd på sin spillekonto da han kom hjem fra kino natt til lørdag. På gratisrundene vant han først 46 kroner, satset fire av disse og økte gevinsten til 69 kroner.

På den ellevte runden smalt det.

Har ikke bedt om hjelp

Sjansen for å vinne er minimal.

— Den mest korrekte prosentsannsynligheten vi finner er: 0,000069%. Men det varierer ut i fra innsatsen man satser, og i dette tilfellet var insatsen relativt lav - så da er prosentsannsynligheten enda lavere, sier Mikael Mellqvist i Betsson.

Betsson gir nå både medieråd og økonomisk rådgivning til vinneren, det siste i samarbeid med en norsk bank. Foreløpig har ikke 20-åringen bedt om råd.

— Vi har ingen erfaring med større gevinster som dette. Det er også veldig spesielt, den største gevinsten noensinne. Vi har tilbudt ham å ringe 24 timer i døgnet, sier Mikael Mellqvist.

Han må blant annet regne med å betale skatt av gevinsten. Skattemyndighetene krever at gevinster fra pengespill på internett skal oppgis på selvangivelsen.

«I utgangspunktet er tilfeldige gevinster over 10.000 kroner skattepliktige med 28 prosent, mens alle beløp under denne grensen er skattefrie, står det i penge- og lotterilovgivningen til Kirke- og kulturdepartementet.

— Det har ikke gått helt opp for meg enn. Jeg sovnet ikke før 06.00 på grunn av sjokket, og var oppe igjen 07.00. Det er umulig å sove, og akkurat nå svetter jeg og skjelver jeg. Derfor skal jeg bare ta det med ro med pengene foreløpig, sier han.

Ifølge Bettson hadde han vært på kino lørdag kveld og kom hjem. Da tok han PC-en med på soverommet. Nå

Begynte med gratislodd

Den heldige vinneren logget seg på kl. 01.12 natt til lørdag. Han fant da 10 gratis lodd på sin spillekonto. På gratisrundene vant han først 46 kroner, satset fire av disse og økte gevinsten til 69 kroner.

På den ellevte runden smalt det! Hordalendingen vant svimlende 92,4 millioner kroner.

— Normalt spiller jeg på oddsen, men jeg har jo sett hvor stor denne jackpotten har vært og tenkte jeg skulle teste ut gratis spinsene som et lite tidsfordriv og det ble jo en sjokkartet opplevelse. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at jeg skulle ta jackpotten, men nå skjedde det og jeg er sjeleglad.

— Det som gjør det hele enda mer spesielt er at han satset 0 kroner selv. Han startet med gratis spins og endte opp med 92,4 millioner. Det er en utrolig vinnerhistorie, sier Paul Myklebust i firmaet.

På overtid

Ifølge Betsson.com har jackpotten vært på overtid lenge og skapt «casinofeber» i mange land.

— Vi er veldig glade for at det var en nordmann som stakk av med premien som har bygget seg opp over flere måneder, sier Myklebust.