Norge

Regjeringen strammer inn på turistfisket

Fra nyttår blir det krav om å fiske ved registrerte turistfiskevirksomheter dersom man skal ta med seg fangsten ut av landet.

Turister som fisker laks og annen fisk i Norge, vil framover møte strengere krav til utførsel av fangsten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

– Dette håper jeg kan være med på å styrke den seriøse delen av turistfiskenæringen, sier fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H).

I tillegg til den nye regelen om registrerte virksomheter, blir det en kraftig innstramming når det gjelder hvor ofte man kan føre fisk ut av landet. Der man nå kan ta med seg fangsten sin ut av Norge én gang i uka, blir det nå kun mulighet to ganger i året.

Det nye regelverket fører også til en mindre innstramming når det gjelder hvor mye fisk man kan ta med seg og strengere krav til fangstrapportering for turistfiskevirksomhetene.

– Vi vil også se videre på spørsmålet om det kan være mulig å sette en dagskvote eller andre former for regulering av aktivitetsnivået, i dialog med bedriftene, sier Ingebrigtsen.

 1. Les også

  Mørke skyer bak fjellene i Lofoten: Frykter svart september

 2. Les også

  Himmel og hav, skal oppdrettsanlegget ligge midt i verdensarven?

 3. Les også

  Mari-Ann svidde av sparepengene som 45-åring og kjøpte seg sjark

Les mer om

 1. Fisk
 2. Fiskeri
 3. Regjeringen
 4. Turisme