Norge

Russer tiltalt for to drapsforsøk i Oslo

En 20 år gammel russer er tiltalt for å ha forsøkt å drepe to personer i psykotisk tilstand på Kiwi i Møllergata i Oslo i januar.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble koblet inn i saken om knivangrepet mot en kvinne og en mann på Kiwi Fredensborg i Møllergata i Oslo. Terrorsiktelsen mot mannen ble frafalt. En 20 år gammel russer er tiltalt for to drapsforsøk i psykotisk tilstand. Foto: Terje Bendiksby, NTB scanpix

  • NTB

Ifølge tiltalen fra det nasjonale statsembetet vil det bli nedlagt påstand om dom på overføring til tvunget psykisk helsevern, skriver VG.

En 26 år gammel kvinne ble påført livstruende skader da russeren forsøkte å drepe henne på Kiwi-butikken i Oslo 17. januar, ifølge tiltalen. Kvinnen ble stukket i ryggen med en kniv, og hun lå i koma i flere dager.

Les også

Anne Hennum ble angrepet med kniv på Kiwi: – Jeg følte at jeg drev og døde

Ifølge tiltalen forsøkte russeren etterpå å drepe en mann inne på butikken ved å gjentatte ganger prøve å stikke ham med en kniv. Mannen gjorde kraftig motstand og kom seg unna uten å bli skadet.

Mannen var først siktet for terror. I avhør sa russeren at han ønsket å drepe flere mennesker, men endret senere forklaring. Terrorsiktelsen ble frafalt i februar.

20-åringen, som kommer fra kommer fra republikken Basjkortostan, kom til Norge fra Sverige dagen før angrepene. Han er for tiden innlagt på Dikemark sykehus.

Les mer om

  1. Krim