Norge

Politiet avslutter søk etter savnede Maja Herner

Polske Maja Herner forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018. Foto: Privat / Politiet / NTB scanpix

Letemannskapene avsluttet lørdag ettermiddag dagens søk etter savnede Maja Herner. Politiet fant fredag en sko med benrester som trolig stammer fra Herner. Hun forsvant sporløst fra Ørsta i november 2018.

  • NTB

Lørdagens leteaksjon i Ørsta ble avsluttet uten noen funn, skriver NRK.

Søket vil ikke bli gjenopptatt igjen før tidligst om et par dager på grunn av store mengder snø i området, ifølge politiet.

Fant sko med benrester

Fredag ble det funnet en sko med benrester i området. Skoen er ifølge politiet av den samme typen som Herner hadde på seg da hun forsvant i november 2018.

Levningene fra skoen er blitt sendt til kriminaltekniske undersøkelser for å undersøke om de stammer fra den polske kvinnen.

– Vi ble varslet i 19-tiden i kveld om at en person hadde gjort funn av en sko med benrester. Skoen skal være av samme type som Maja Herner hadde på seg da hun forsvant, opplyser påtaleansvarlig Yngve Skovly til TV 2.

Letingen etter polske Herner har vært resultatløs siden hun ble meldt savnet 21. november 2018. Hun ble sist sett i en matvareforretning i Ørsta i 13.30-tiden samme dag.

Nå tror altså politiet at de kan ha funnet benrester etter henne.

– Vi kan ikke være sikre før vi har sikker identifikasjon, men det er ingen andre som er savnet i området, sier Skovly.

Meldt savnet etter fjelltur

Krimteknikere og etterforskere fra Møre og Romsdal politidistrikt var fredag kveld i fjellområdet der funnet ble gjort. Både etterforskere, kriminalteknikere og politihund deltok i grovsøk i området.

Politiet opplyser i en pressemelding at Herner ble meldt savnet etter en fjelltur i terrenget ovenfor Ørsta sentrum. Funnet er gjort i dette terrenget, som på folkemunne heter Nivane.

– Planen er videre søk i terrenget i samarbeid med Røde Kors på lørdag, men før dette arbeidet starter, skal blant annet fare for snøskred vurderes. Det er ikke registrert andre savnede personer i området, og det er derfor funnet blir koblet til Herner. Slik saken står, er det ikke holdepunktet i at det har skjedd noe kriminelt, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet kan ikke fastslå at det er levningene av Herner som er funnet. Levningene sendes nå til kriminaltekniske undersøkelser.

– Men det er sannsynlig å tro at det er Herner som er funnet, og hennes pårørende er derfor varslet, opplyser politiet.