Norge

Stortingspolitiker fikk tilsendt terrormanifest

Fremskrittspartiets stortingspolitiker Mette Hanekamhaug fikk tilsendt manifestet til terrorsiktede Anders Behring Breivik. Hun slettet det hun trodde var søppelpost.

Ifølge Dagbladet.no skal den unge politikeren være den eneste stortingsrepresentanten som har mottatt manifestet.

– Det føles ubehagelig å ha vært mottaker for denne e-posten. Den hadde kommet til en hotmailadresse jeg ikke bruker til daglig. Jeg hadde slettet mailen fordi jeg trodde det var spam, siden jeg ikke kjente avsender, sier Hanekamhaug til avisen via Frps stortingsgruppes kommunikasjonssjef Fredrik Färber.

Det var etter en henvendelse fra Dagbladet at Hanekamhaug gikk gjennom sin e-postkonto. Hun er for tiden langtidssykmeldt og har ingen forklaring på hvorfor hun er en av de i overkant 1.000 som mottok manifestet en time og 17 minutter før bomben i Regjeringskvartalet eksploderte fredag.

– Jeg har aldri møtt eller snakket med den terrorsiktede, og har ingen forklaring på hvorfor han ville sende dette til meg, sier hun.

Jan Simonsen, som tidligere har vært stortingsrepresentant for Frp, har også fått tilsendt terrormanifestet på rundt 1.500 sider.

Flere artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Nå skal Manshaus forklare seg

 2. NORGE
  Publisert:

  Spørsmål fra pressen til kvinnelig toppolitiker: Vil du «posere naken i et skjell som en moderne Venus»?

 3. NORGE
  Publisert:

  Terrorsiktet endrer forklaring: – Hadde ingen tanker om å begå terror

 4. VERDEN
  Publisert:

  Sverige vil sende ut 12.000 etterlyste asylsøkere

 5. NORGE
  Publisert:

  Manshaus-saken kommer opp for retten 7. mai

 6. NORGE
  Publisert:

  PST mottok tips om terrorsiktede Philip Manshaus (21) for ett år siden, men fant ikke grunnlag for å følge opp tipset grundigere.