To danske menn alvorlig skadd i Jotunheimen

To danske menn ble skjærtorsdag reddet ned fra en isbre ved Styggehøe i nærheten av Spiterstulen i Jotunheimen. Tilstanden er kritisk for en av dem.

Et Sea King redningshelikopter og tre andre helikoptre deltok i redningsaksjonen.

Innlandet politidistrikt bekrefter natt til fredag at det er snakk om to danske statsborgere.

Den ene mannen, en 22-åring, ble fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim, som opplyser at han er innlagt på sykehusets intensivavdeling etter ulykken. Skadene hans beskrives som meget alvorlige, og tilstanden hans er kritisk. Den andre mannen er rundt 25 år gammel og ble fløyet til Ålesund sykehus.

Fjellredningsgruppe

– Jeg har ikke noen nærmere opplysninger om ham annet enn at han er hardt skadd, sier operasjonsleder Arne Norevik i Innlandet politidistrikt til NTB ved 3-tiden natt til fredag.

En fjellredningsgruppe reddet mennene fra en bre på 1.900 meters høyde i fjellet. De ble deretter hentet med luftambulanse. Redningsaksjonen ble satt i verk skjærtorsdag klokken 16.

– De meldte selv fra om ulykken, og det var kontakt før de ble hentet ned, men dårlig flyvær gjorde at det ble en vanskelig operasjon, forteller Norevik.

Ikke skred

– Det ble satt inn store redningsressurser. Røde Kors Hjelpekorps og hundeekvipasje fra Norske redningshunder har deltatt. Det har også vært mobilisert to luftambulanser og Sea King redningshelikopter, samt et helikopter fra Airlift, opplyser Torstein Nordal, som er leder av Røde Kors Hjelpekorps i Lom og Bøverdalen, til Gudbrandsdølen Dagningen. Han sier han ikke vet konkret hva som er skjedd.

På vei ned fra Styggehøe skal den ene mannen ha falt og brukket lårbeinet, opplyser politiet. Andremann skulle ta seg ned for å hente hjelp, men da redningsmannskap kom til stedet så de skiutstyr lenger ned i fjellsiden og fant en mann nedkjølt. Det er ifølge politiet den nedkjølte mannen det står dårligst til med.

Det skal ikke være spor etter skred på stedet.

(©NTB)