Frp skuffet over kald skulder fra LO-sjefen

LO-leder Roar Flåthen avviser klima-invitt fra Fremskrittspartiet. Ketil Solvik-Olsen er skuffet over det.

Flåthen sier så lenge Frp stilte seg utenfor klimaforliket i Stortinget og heller ikke anerkjenner konklusjonene fra FNs klimapanel om at klimaendringene er menneskeskapte, er det ikke noe poeng i å ha møter.

Etter at Roar Flåthen gjennom Aftenposten i forrige uke tok til orde for å frafalle deler av klimaforlikets mål om nasjonale CO2-kutt, ville Frp gjerne møte LO-sjefen for å drøfte fremtidens klimapolitikk.

Men det ble nei fra LO.

Flåthen sier til NTB at så lenge Frp stilte seg utenfor klimaforliket i Stortinget og heller ikke anerkjenner konklusjonene fra FNs klimapanel om at klimaendringene er menneskeskapte, er det ikke noe poeng i å ha slike møter.

— Det skuffer meg at han sier nei med en gang. Vi har felles sak og det er i hans interesse å forandre politikken i den retning han har skissert. Han virker mer interessert i å spille et politisk spill hvor poenget er mer å markere avstand enn å snakke om felles sak, sier Solvik-Olsen.

Han mener det ikke er en riktig fremstilling at Frp stilte seg utenfor klimaforliket:

— Vi ble rett og slett ikke invitert med. Vi har også fremmet andre forslag hvor målet har vært å få ned CO2-utslippene. Vi erkjenner at Norge har forpliktelser, og at utslippene skal ned. Men virkemidlene må kunne diskuteres.

Solvik sier at man må skrelle bort frasene i denne saken:

— Jens Stoltenberg sier at han står bak klimaforliket. Men det gjelder jo ikke evig. Vi kan også si at vi støtter det. Men det gjelder uansett bare inntil et nytt er på plass. Stoltenberg må spørres om han står ved alle punktene, det er det reelle spørsmålet, mener Frp-talsmannen.