Veien ut: – Slipp meg, for faen!

Episode 3: Thea og Joakim bestemmer seg for å avbryte turen. Det blir langt mer dramatisk enn de trodde. Vi advarer mot sterke scener.

I løpet av 90 dager skal de tilbakelegge 300 mil. De skal padle, gå og seile. Gruppen på åtte personer skal være ute på tur hver eneste dag og gjennom tøffe fysiske prøvelser.

Men først og fremst skal de holde seg rusfrie.

Thea legges i bakken og holdes igjen

I episode 3 skal det vise seg at samholdet i gruppen ikke er så bra som ønsket. Det oppstår gnisninger mellom deltagerne, og både Thea og Joakim forteller at de vil avbryte oppholdet. Det hele ender i en dramatisk og ubehagelig situasjon for alle parter.

  • Opptakten til de dramatiske minuttene på fjellet kan man se i forrige episode:

Tannløs og husløs

Jan Schøyen er ekspedisjonsleder på turen. Han begynte selv å ruse seg som 12-åring og vet hvor vanskelig det er å komme seg ut av rusmiljøet.

– Jeg var sprøytenarkoman, tannløs og husløs. Det var ikke noe liv, kun en slags smertefull eksistens, sier han.

Vil vise at alt er mulig

Schøyen startet stiftelsen Veien ut i 2013. Med fokus på rusbehandling og ettervern. Målet er at tidligere rusavhengige kan bli en ressurs i samfunnet.

– Motivasjonen er å gi andre rusmisbrukere et nytt liv. Å vise at ingenting er umulig. Alt er mulig, sier Jan Schøyen.

Joakim vil reise, Thea vil være med, men blir holdt igjen.

I løpet av seks episoder blir vi kjent med åtte rusavhengige som alle ønsker å bli rusfrie og ta livet tilbake.


Veien Ut er en livssynsnøytral stiftelse etablert i 2013. Veien Ut har primært fokus på rusbehandling, men engasjerer seg også i en rekke andre rusfrie aktiviteter og tiltak.