Norge

Politiet betalte pakistansk advokat en halv million

En pakistansk advokat har fått en forskuddsbetaling på 52.000 euro, en halv million kroner, for å hjelpe norsk politi i etterforskningen av dagligvarekjeden Lime. Så langt uten resultater.

13 personer er tiltalt i den såkalte Lime-saken, som har gått for retten siden januar i år.
  • NTB

VG skriver at advokaten ble engasjert for å finne ut om de tiltalte har verdier i Pakistan som kan inndras. Så langt mangler resultatrapporten, og det er uklart hva advokaten egentlig har funnet.

– Det har gått mye penger ut av Norge, og vi er helt sikre på de er investert i verdier i Pakistan. Vi hadde et håp om at advokaten skulle finne ut av dette, siden det er målsetting for oss å inndra disse verdiene, opplyser statsadvokat Geir Evanger.

Politiet aksjonerte høsten 2014 mot 20 butikker i Lime-kjeden i Rælingen, Oslo, Bærum, Asker, Sandefjord, Larvik og Ski, i en sak som blir omtalt som Norges største menneskehandel-sak hvor ti pakistanere er hentet til Norge til svært harde arbeidsvilkår.

– Uakseptabel betaling

En av forsvarerne i saken, Mette Yvonne Larsen, mener betalingen av advokaten er uakseptabel.

– Det er to problemer med dette: Faren er at man får resultatet man ønsker når man forskuddsbetaler så mye, og dessuten er det en fare for at noen bare stikker av med pengene, påpeker hun.

Rettssaken har nå pågått siden januar i år og dom er ventet først i april 2017. (©NTB)

Lime-saken: Hvor er alle pengene blitt av?Syv grunner til at Lime-saken er så spesiell

Les mer om

  1. Rettssaker