Norge

Rådyr sjøutsikt i Rolfsbukta

Med sjøutsikt, store balkonger og bygninger som står med tærne i vannet forsøker utbyggerne av Rolfsbukta på Fornebu å gi sine beboere litt "ferie hver dag."

  • Forf>
  • <forf>stine Barstad <

Idyll. Rolfsbukta på Fornebulandet er en av de siste — og flotteste - tomtene som skal bygges ut langs Oslofjorden. Rolfsbukta AS og Arcasa arkitekter har planer om å bygge i alt 24 blokker med leiligheter, de fleste med sjøutsikt, og alle i umiddelbar nærhet til vannet. Utbyggerne frister med frisk sjøluft, panoramautsikt og luftige områder, bare ti minutter fra sentrum. Byggestart er satt til sommeren neste år, og de første leilighetene skal ifølge planen være innflytningsklare mot slutten av 2006.Prosjektet er ennå ikke godkjent av Bærum kommune, men 28 av de første 66 leilighetene er allerede solgt - til ganske stive priser. Den billigste leiligheten, en toroms leilighet på 56 kvadratmeter i første etasje uten sjøutsikt, koster 2,2 millioner kroner. Den dyreste leiligheten som hittil er solgt, er på 207 kvadratmeter i fjerde etasje, og kostet 13 millioner kroner. - Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet, svarer informasjons- og markedssjef Morten Statle i Rolfsbukta AS på spørsmål om hva kjøperne betaler for. - Dette er en av de flotteste tomtene langs Oslofjorden, og også en av de siste tomtene av denne typen som kan bygges ut, sier han.

Sjøen som inspirasjon

Arkitekt Per Einar Knutsen har hatt sjøen som inspirasjon da han tegnet Rolfsbukta.- Hovedideen er å utnytte nærheten til sjøen, sier han. For å utnytte dette maksimalt, er det planlagt å lage en kanal inn fra fjorden med en liten poll innerst. Det vil bli broer over kanalen, og ytterst mot fjorden skal det bygges brygger og kaianlegg. Bygningene vil ifølge Knutsen bli lette og moderne, med store vindusflater og stor åpenhet mellom ute og inne.- Vi vil bruke mye glass og stål, men også innslag av tre for å skape maritime assosiasjoner, sier han. Leilighetene vil ha et moderne preg med lyse farger, og kjøperne har selv en stor grad av fleksibilitet til å bestemme hva slags planløsning de ønsker. Selve juvelen i kronen, en toppleilighet på 324 kvadratmeter, skal ifølge arkitekten skreddersys fullstendig etter kjøperens behov og ønsker. Leiligheten, som ligger i femte etasje ytterst mot sjøen, har terrasse rundt hele og en prislapp på 25 millioner kroner. Da er utformingen av leiligheten innbakt i prisen.Leiligheten er foreløpig ikke solgt, men ifølge Statle har det vært flere interessenter på banen. - Vi ville legge ut en leilighet som var helt unik. Men det er ikke overraskende at det er lengre beslutningstid på en leilighet til 25 millioner kroner enn på en til 5 millioner, sier han.Kjøperne av de øvrige leilighetene er ifølge Statle en god miks av barnefamilier, eldre par og par i etableringsfasen. Prosjektet RolfsbuktaFornebu, SnarøyaEier: Rolfsbukta ASArkitekt: Per Einar Knutsen, Arcasa ArkitekterLandskapsarkitekt: Bjørbekk og Lindheim62 mål tomt skal bebygges med ca. 430 leiligheter fra 56 til 324 kvm

bruksarealPriser: fra ca. 38 000 til 77 000 kroner pr. kvm bruksarealBrygger og kaianlegg, grøntarealer, strandpromenade og caféSalg: Har startetInnflytting: Høsten 2006Eiendomsmegler: DnB Prosjektmegling

Les også

Vil ha flere alternativer

&lt;b&gt;Ute. &lt;/b&gt;Arkitektene ser for seg et promenadeareal langs bryggene, men plan- og miljøutvalget i Bærum mener strandpromenaden enkelte steder er for smal.
&lt;b&gt;Inne. &lt;/b&gt;Utsikten innenfra de best plasserte leilighetene er upåklagelig. Kjøperne kan i stor grad bestemme hvilken planløsning de ønsker.