Norge

Camilla blir prinsesse av Wales

Prins Charles' tilkommende kone Camilla Parker Bowles vil formelt få tittelen prinsesse av Wales, slik avdøde prinsesse Diana fikk i 1981. Men hun kommer neppe til å bruke tittelen, sier en britisk regjeringstalskvinne.

I stedet vil hun kalle seg hertuginne av Cornwall, mener statssekretær for grunnlovsspørsmål Chris Leslie ifølge talskvinnen. I tillegg til tittelen som tronfølger og prins av Wales, er Charles også hertug av Cornwall lengst sørvest i Storbritannia.

Mange av Dianas trofaste beundrere er sjokkert over at Camilla får rett til å bruke samme tittel som Charles"; første kone. Diana døde i en bilulykke i Paris i 1997, og minnet om «eventyrprinsessen» er fortsatt høyst levende i Storbritannia.

— Snakker om fintfølelse! For det britiske folk kan ingen erstatte Diana som prinsesse av Wales, sier Dianas tidligere medarbeider Vivienne Parry til søndagsavisen Sunday Times. Charles og Camilla skal etter planen vies i rådhuset i Eton vest for London fredag til uken.

Forfatningseksperten Lord St. John av Fawsley sa søndag at han ikke tror bryllupet blir forskjøvet, selv om pave Johannes Paul II begraves samme dag. Brudeparet er kanskje glad til, hvis verdens oppmerksomhet rettes mot Roma snarere enn Eton, mente han.

 1. Les også

  Prins Charles tåler ikke pressen

 2. Les også

  Bestilte til bryllupet

 3. Les også

  Ber prins Charles beklage utroskap

 4. Les også

  Charles og Camilla inn i stua

Prinsen av Wales, med sin tilkomne prinsesse. Her på et frimerke, som utgis i anledning bryllupet. Foto: ROYAL MAIL/REUTERS

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. KOMMENTAR
  Publisert:

  Historien om Diana er tragisk. Men det er historien om Charles også.

 2. A-MAGASINET
  Publisert:

  Historiens eldste britiske tronarving fyller 70 år: – Prins Charles klør ikke i fingrene etter å bli konge

 3. KULTUR
  Publisert:

  Netflix vil ikke utstyre «The Crown» med en påskrift om at det er fiksjon

 4. NORGE
  Publisert:

  Mange andre mistet også takten

 5. VERDEN
  Publisert:

  Diana konfronterte Charles om utroskapen. Svaret? «Jeg nekter å være den eneste prinsen av Wales som aldri hadde en elskerinne»

 6. VERDEN
  Publisert:

  De skulle bedre forholdet til Cuba. Nå vekker hertuginnens uttalelser om maten reaksjoner.