Norge

- Google Desktop en sikkerhetsrisiko

  • Lucas H. Weldeghebriel

Foto: BEN MARGOT

  • Ikke bruk den siste versjonen av Google Desktop, advarer et anerkjent analysebyrå.

Google Desktop er et glimrende søkeverktøy for deg som har en Windows-PC. Søkefunkjsonen i Windows XP er nemlig begredelig, og det har Google gjort noe med gjennom sitt desktop-produkt.

Den siste versjonen, versjon 3, er derimot ikke så lurt å laste ned og installere, ifølge analyse— og forskningsselskapet Gartner, skriver The Sydney Morning Herald.

Gartner reagerer på en ny funksjon i Google Desktop som gjør det mulig å søke etter filer i andre maskiner, samt overføre filer mellom to datamaskiner.

For å kunne ta i bruk den nye funksjonen må en først tillate Google å lagre materiale fra PC-en din på sine servere i opptil 30 dager.

Dette har også skapt mye rabalder for Google.

— Den siste versjonen av Googles desktop søkeapplikasjon er ok for teknisk kompetente mennesker, men funksjonen som lar deg søke i andre maskiner bør deaktiveres, eller styres strengt av bedrifter, skriver Garter i en fersk teknologirapport.

Googles tanke er at produktet vil være tiltalende for dem som ønsker en måte å søke gjennom filene på kontoret hjemmefra, eller omvendt. Selskapet innrømmer imidlertid at brukerne og organisasjoner vil måtte gi opp en del privatliv for å kunne benytte tjenesten.

Forbrukerorganisasjonen Electronic Frontier Foundation, EFF, har tidligere advart mot Googles desktop, og hevdet at Google åpner en dør for kriminelle hackere.

Ifølge EFF har USA svært svake personvernslover når det gjelder innhold lagret på nettet, slik som i en Gmail- eller Hotmail-konto.

Last ned Copernic, et alternativ til Google Desktop her.

Les også

  1. Google overvåker maskinen din

  2. Ny Google Toolbar