Snøværet skaper problemer: En rekke bussavganger innstilt

Kraftig snøvær skapte problemer for kollektivtrafikken onsdag morgen. Nær 20 busslinjer fikk sine avganger innstilt i påvente av brøyting.

Sandvika onsdag morgen

I en melding på sine nettsider advarte kollektivselskapet Ruter onsdag morgen om forsinkelser og større driftsforstyrrelser på deres busser dag. Årsaken er kraftig snøvær.

Nær 20 bussavganger ble innstilt på morgenkvisten i dag i påvente av brøyting. Klokken 10.00 er de fleste rutene i gang igjen, med enkelte avvik. Se direkte oppdatering her.

Ifølge Ruter vil ikke reisegarantien gjelde under slike værforhold som onsdag. Selskapet anmoder sine reisende sette av god tid.

Farevarsel

Som Aftenposten tidligere har skrevet, sliter store deler av Oslos busspark med snø over en viss mengde.

Det er sendt ut gult farevarsel for snø på store deler av Østlandet. Fra sent tirsdag kveld og frem til onsdag morgen ventes det mellom 5 til 15 centimeter med snø. Meteorologisk institutt oppfordrer deg til å beregne god tid om du skal ut i trafikken, også med bil.

Flere ulykker og trafikkuhell

Onsdag morgen ble det meldt om flere hendelser i trafikken.

På E18 i Holmestrand snurret en bil rundt i trafikken i nordgående løp ved Tollerudgrillen i 6.30-tiden. Ifølge politiet er ingen blitt skadet. I Sylling i Lier rykket politi og ambulanse ut til en ulykke der en lastebil har sklidd inn i en personbil. Sjåføren av personbilen ble fraktet til sykehus.

Sendere onsdag kan kraftig snøvær skape problemer også andre steder i landet. I deler av Finnmark er det fare for kraftig snøfokk fra onsdag ettermiddag.

Gjensidige har tirsdag og onsdag registrert 270 skademeldinger i trafikken, melder NTB.