Mann i 20-årene siktet etter Lørenskog-drapet. Løslatt søndag ettermiddag.

En mann i 20-årene ble lørdag pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap i forbindelse med fredagens drap i Lørenskog. Men allerede søndag ettermiddag ble han løslatt.

En mann i 20-årene ble funnet drept på denne parkeringsplassen ved Løkenåsen skole i Lørenskog.

Den siktede møtte lørdag opp hos politiet i den tro at han skulle forklare seg som vitne. Etter et avhør søndag ble det kjent at han var blitt siktet for drap medvirkning til drap. En drapssiktelse mannen i 20-årene stilte seg uforstående til.

– Vilkårene er til stede for å sikte ham, sa politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt til Aftenposten ved 15.15-tiden søndag.

Så, bare 45 minutter senere, ble den drapssiktede mannen løslatt.

«Etter at han var avhørt og som følge av andre etterforskningsskritt ble vedkommende løslatt fra politiets varetekt søndag ettermiddag‚» skriver politiet på sine nettsider søndag kveld.

Forsvarer Jon Arild Aasen bekrefter til Aftenposten at klienten fortsatt foreløpig er siktet i saken.

Det er påtalemyndigheten som eventuelt må begjære at siktelsen frafaller.

Siktede sier han er uskyldig

Politiet meldte tidligere søndag at de i forbindelse med avhør, hadde siktet en person for medvirkning til drap.

Den siktede er tidligere dømt for oppbevaring av narkotika og for å ha hatt med seg en gasspistol på åpen gate i Oslo, skriver VG. Da ble han dømt til samfunnsstraff.

– Vedkommende har vært i avhør i dag og er siktet for medvirkning til drap, sa politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye i Øst politidistrikt, ifølge en melding som ble lagt ut på politiets nettsider.

Politiet opplyste samtidig at de fortsetter å etterforske saken med full styrke. I oppdateringen senere søndag kveld skriver de at de blant annet har innhentet elektroniske spor og videomateriale.

Etterforskningen fortsetter mandag.

Politiet i arbeid ved åstedet i Lørenskog fredag kveld.

Funnet død på parkeringsplass ved skole

Det var fredag klokken 20 at politiet fikk melding om at en mann i 20-årene var funnet livløs på parkeringsplassen ved Løkenåsen skole i Lørenskog.

Politiet betegnet det etter hvert som et drap.

Den avdøde var bosatt et annet sted på Østlandet. Mannen er sendt til obduksjon, og en foreløpig rapport er ventet neste uke.

– Familien er i stor sorg og sjokk, sier bistandsadvokat Monica Melgård til VG.

Lørdag kveld var det flere som samlet seg på parkeringsplassen for å legge ned blomster til minne om den avdøde mannen i 20-årene.