Politiet: Mann i 20-årene drept i Lørenskog

En ung mann er funnet død i Lørenskog like øst for Oslo fredag kveld. Politiet mener han ble drept.

En mann ble funnet død i Lørenskog fredag kveld. Politiet mener han ble drept.

Lørdag ettermiddag bekreftet politiet at mannen som ble funnet på en parkeringsplass ved Løkenåsen skole i Lørenskog fredag kveld, er drept.

– Vedkommende er en norsk mann i 20-årene og bosatt utenfor Lørenskog, sier politiinspektør Lars Reinholdt-Østbye til Aftenposten lørdag.

Ingen er foreløpig pågrepet eller mistenkte i saken.

Etterforskningen vil fortsette gjennom kvelden og natt til søndag, skriver politiet i en pressemelding.

Ukjent dødsårsak

– Vi jobber med å kartlegge den avdødes bakgrunn, nettverket hans og hans tilknytning til Lørenskog, sier Reinholdt-Østbye.

– Vi jobber videre med tilgjengelige ressurser utover kvelden.

Det er på bakgrunn av tekniske undersøkelser og observasjonene fra patruljen som ankom stedet fredag, som gjør at politiet mener mannen er drept. De pårørende er varslet, men politiet kan ikke si noe om dødsårsak. Det er ikke tatt beslag av mulig drapsvåpen.

– Vi venter på den foreløpige obduksjonsrapporten. Det kan ta noen dager, sier Reinholdt-Østbye.

Politiet har i natt jobbet på og rundt stedet der en død mann ble funnet fredag kveld. Et område i snøen ved en parkeringsplass er merket av.

En leilighet i Oslo ble lørdag undersøkt av bevæpnet politi, ifølge opplysninger gitt til NRK. Butikkansatte i området opplyser til kanalen at politiet ønsker å sikre seg videoopptak fra området.

Politiet har også beslaglagt en sekk med kniver som ble funnet 2,7 kilometer fra stedet der den drepte mannen ble funnet, ifølge VG.

– Vi vet ingenting om det knytter seg til selve handlingen, sier politiinspektør Reinholdt-Østbye til avisen.

Aftenposten har ikke lykkes med å få bekreftet opplysningene fra Øst politidistrikt eller Oslo-politiet.

Har innhentet videomateriale

Lørdag morgen sa politiet til Aftenposten at etterforskningen har pågått for fullt gjennom natten både på stedet og gjennom avhør. Politiet har innhentet video fra nærområdet.

Krimtekniske undersøkelser pågår fortsatt. Politiet har avhørt flere vitner. Politiinspektør Reinholdt-Østbye ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentar om informasjonen politiet har fått om saken.

Han kan foreløpig ikke si noe om motiv eller om drapet er tilfeldig.

Det var like etter klokken 20 fredag kveld at politiet fikk melding om en livløs person på parkeringsplassen i Lørenskog. Vedkommende ble erklært død av ambulansepersonellet før politiet ankom stedet.

Politiet ønsker tips dersom noen har gjort observasjoner i området mellom klokken 15 og klokken 20 fredag.