Norge

Norwegian har omsider fått permanent tillatelse til å fly mellom USA og Europa

En Boeing 787-maskin står klart til å ta av fra Gardermoen. Nå har amerikanske myndigheter gitt Norwegian permanent tillatelse til å fly ruter mellom Storbritannia, Europa og USA.

Flyselskapet Norwegian har fått den endelige tillatelsen til å operere som utenlandsk flyoperatør i USA, skriver selskapet i en børsmelding.

  • NTB

Tillatelsen er gitt av det amerikanske transportdepartementet til Norwegians datterselskap i Storbritannia, opplyser Norwegian i meldingen.

Med tillatelsen kan det norske flyselskapet fly ruter mellom Storbritannia, Europa og USA. Tillatelsen gjelder umiddelbart.

Ifølge konsernsjef Bjørn Kjos fører dette til at Norwegian kan tilby enda flere ruter og lavere priser på flyvninger mellom USA og Europa.

– Ved å sikre tilgang til USA er den siste brikken i puslespillet på plass, og vi får muligheten til å operere sømløst med overkommelige priser til en rekke globale destinasjoner, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

  • LES OGSÅ: Dette er verdens beste flyplass. Den er blitt et reisemål i seg selv.

Nye jobber

Datterselskapet ble etablert allerede i 2015, men det har vært mange skjær i sjøen frem til selskapet endelig fikk grønt lys fra amerikanske myndigheter. Med de nye trafikkrettighetene i sikte, har Norwegian for lengst kunngjort planer om nye ruter til Singapore og Argentina allerede fra februar 2018.

Norwegian har allerede mer enn 1.000 piloter og mannskaper på Gatwick-flyplassen i London, og veksten i Storbritannia vil føre til tusenvis av nye jobber og økonomisk vekst, fastslår selskapet.

Langdistansevirksomhet

– Nye ruter vil også føre til flere jobber, og sammen med de 1.000 pilotene og mannskapene som allerede har sin arbeidsplass på Gatwick, ser vi frem til å skape flere tusen nye jobber og styrke økonomien mens vi fortsetter veksten, sier Norwegian-sjefen.

Han sier Norwegian nå starter arbeidet med å fastslå hvilke deler av Norwegians allerede eksisterende langdistansevirksomhet som skal opereres av datterselskapet i Storbritannia i fremtiden. Dette gjelder både eksisterende ruter, fly og mannskaper.

Les mer om

  1. Norwegian
  2. Flyselskaper
  3. Bjørn Kjos