- Golf reddet livet mitt

Rockeren Alice Cooper er for første gang portrettert på en golfkølle!
  • Før var jeg avhengig av sprit og dop, nå er jeg avhengig av golf, sier rockeren Alice Cooper (60).

For 25 år siden holdt kroppen hans på å gi opp. Han byttet ut en daglig flaske whisky med 18 eller 36 hull på golfbanen. Nå spiller han 300 golfrunder årlig, ofte sammen med gode venner som Phil Mickelson og John Daly.

Da Norway Rock Festival i Kvinesdal ville ha Cooper som trekkplaster, spurte han:

Er det golfbane der? Og hvor bra er den?

Rock og golf

Klokken er syv, lørdag morgen. En nydusjet og hvitkledd sjokk-rocker går lettbent inn i frokostsalen på nye Utsikten hotell, bare en god drive nedenfor utslaget på hull 3 i Kvinesdal golfpark. Seks timer tidligere var han svartkledd og oversminket, mens hans svingte sverdet på rockescenen. Akkurat nå ville han aller helst ha svingt golfkøllene.

Han beklager at han ikke rakk å besøke den lokale banen dagen før. Men regn og tåke på Kjevik gjorde at de ankom Kvinesdal mange timer etter planen. Og da fosset regnet ned over den vakre og krevende banen på toppen av fjellet.

Les også:

Les også

- Været stoppet ham

Men glemt er tankene om 18 hull da Erik Øysæd fra nettsiden 1golf.tv drar frem en svært spesiell gave.

— Wow! Den er unik! utbryter Cooper, i det han møter sitt eget blikk i et blankpolert driverhode. Spraylakk-kunstneren Ivar Aasland fra Songdalen utenfor Kristiansand har på frihånd lakkert det skumle portrettet.

— Haha, denne driveren får meg virkelig til å holde hodet nede! Det eneste jeg ønsker meg nå, er en driver som gir meg direkte tilbakemelding om hvilken retning ballen tok. Og gjerne Angelina Jolies stemme som sier "nice shot"!

Video: Se hvordan Ivar Aasland flammelakkerer en driver

Singelhandicapper

60-åringen har vært singlehandicapper i en årrekke, og blir invitert til å spille turneringer og baner som vi andre bare kan fortsette å drømme om. Han snakker bort musikk-spørsmål ved å svare med gode golfhistorier.

— Kompisen min John Daly har det beste nærspillet jeg noen gang har sett. Han slår ballen nesten rett opp, og lander den – bang – rett ved flagget. Gang på gang.

John Daly, den godt overvektige proffspilleren har fått sin dose skandaleoppslag i golfpressen.

— Men, du vet, det er ikke gambling og drikking som er Johns problem. Problemet er at hver gang han blir full, gifter han seg, sier Cooper og ler godt.

Rockeren har også brynet seg flere ganger på banen mot verdensener Tiger Woods.

— Første gang var jeg uhyre nervøs, likevel drivet jeg snorrett nedover fairway. Så kom Tigers ball flyvende – godt forbi min – og han brukte et firerjern!

— Fire hull senere spør Tiger om jeg også ble dårlig etter gårsdagens middag. Tiger har aldri vært så dårlig i kroppen noen gang, påstår han. Jeg ba ham ti stille, for er det noe verdens beste golfspiller ikke trenger, så er det å pyske ut meg med prat på banen. Han trenger bare å møte opp!

PS: Alice Cooper signerte to bøker under vårt møte i Kvinesdal. Svarer du på et kjapt spørsmål på 1golf.tvs nettsider, blir du med i trekningen.

VIDEOer fra Sør- og Vestlandet

Kvinesdal golfklubb og Utsikten hotell

Sola golfklubb

Egersund golfklubb

Stavanger golfklubb

Bjavann GK og Dyreparken

.. og Ikke gå glipp av bildeserien fra Kvinesdal

    Erik Øysæd fikk idéen - og overleverte selv Cooper-driveren til rockeren.
    ... og slik så Alice Cooper ut på scenen til Norway Rock Festival, bare seks timer før 60-åringen nydusjet og opplagt møtte oss etter frokost på hotellet.
    Ivar Aasland fra Kristiansand brukte "airbrush" da han spraymalte Cooper-portrett på golf-driveren.
    Nærbilde av golfkølle-portrettet. Her er det ikke brukt pensler, bare en lakksprøyte i miniatyr.