Par i 20-årene skrevet ut fra Ahus

Et ungt par som ble testet for svineinfluensa på Ahus, ble skrevet ut fra sykehuset i kveld.

Det er utplassert plakater på Oslo Lufthavn Gardermoen for å informere reisende om symptomer på svineinfluensa etter at det ble bekreftet at sykdommen er kommet til Europa.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Mannen og kvinnen i 20-årene kom med fly fra New York tidligere i dag, og følte seg dårlige da de landet på Gardermoen. De ble sendt til Akershus universitetssykehus for testing.

«Personene er nå utskrevet. Deres allmenntilstand beskrives som relativt god, og det foreligger ikke indikasjon for å holde dem i sykehus. De har derfor reist hjem i påvente av endelige prøvesvar» skriver sykehuset i en pressemelding i kveld.

Kastet opp i tollen

De to kom med direktefly fra New York, opplyser pressetalskvinne Sofie Bruun ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

— En av dem kastet opp i tollkontrollen. Passasjeren tok kontakt med de ansatte i tollen, og ba om at helsemyndighetene ble kontaktet, sier Bruun til Aftenposten.no.

Flyet landet på Gardermoen klokken 09.35 tirsdag morgen. Like før klokken 11 gikk alarmen hos kommunelegen.

- Tidligst i morgen kan vi slå fast om de er smittet eller ikke, sier kommunikasjonsdirektør Anne Christel Johnsgaard ved Ahus til Aftenposten.no.

8-10 nordmenn sjekkes

Helsedirektør Bjørn-Inge Larsen sa i dag at

Les også

Klarer ikke å stoppe svineinfluensaen

. — Det er ikke en strategi å forsøke å stoppe utbruddet ved kilden i Mexico, sa han under en pressekonferanse som Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet holder i Oslo tirsdag.Verdens helseorganisasjon (WHO) har dokumentert at viruset sprer seg relativt lett mellom mennesker ved dråpesmitte. Det er imidlertid uklart hvem som blir syke av svineinfluensaen, og hvilke aldergrupper som er mest utsatt. Norske helsemyndigheter har 8-10 norske borgere i søkelyset fordi de har svineinfluensaliknende symptomer etter reiser i Mexico og Sør-Amerika. Les også: