Norge

Netflix brøt avtale om 22. juli-filming

Strømmegiganten Netflix brøt avtale med departementet om å filme alle scenene til 22. juli-filmen utenfor regjeringskvartalet i Oslo lørdag.

Filminnspilling i Akersgata utenfor regjeringskvartalet og VG-huset om 22. juli-hendelsene lørdag. Det er Netflix som spiller inn film om terrorhendelsen i Oslo sentrum.
  • og NTB

Den amerikanske filmen, som finansieres av Netflix, brukte lørdagen på å gjenskape terrorhandlingen som skjedde ved regjeringskvartalet for seks år siden.

Departementsråd Eivind Dale sier til NRK at overraskelsen var stor da det sto en hvit varebil midt framfor inngangen til departementsbygningen i Akersgata mandag.

– At de skulle filme i Akersgata i dag tidlig var ikke en del av avtalen med filmselskapet. Det er ganske ugreit. De har brutt avtalen, sier han.

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) som har hatt dialogen med Netflix, og som har gitt filmtillatelsen. De har varslet alle ansatte i alle departement i regjeringskvartalet om filmingen.

Les også

22. juli-film igang på åstedet

– Har brutt avtalen

I avtalen står det at Netflix skulle gjøre seg ferdig med alle scenene i Akersgata på lørdag.

Mandag klokken ni vrimlet det imidlertid med filmfolk på Akersgata, i tillegg til den hvite varebilen, forteller Dale.

– Vi har sendt brev til filmselskapet der vi skriver at vi reagerer på at de har brutt avtalen, sier departementsrådet.

Netflix har ikke svart på henvendelsen fra NRK.

Filminnspillingen skal etter planen holde på til slutten av januar 2018. Filmen har arbeidstittelen «Norway» og er basert på boken «En av oss» av Åsne Seierstad. Regissør er Paul Greengass, og på rollelisten står blant annet Anders Danielsen Lie som Anders Behring Breivik, Jon Øigarden som advokat Geir Lippestad og Ola Furuseth som Jens Stoltenberg.

Serietips

Nyhetsbrev Trenger du en ny serie å se på? Få rykende ferske anbefalinger fra film- og serieanmelder May Synnøve Rogne på e-post.

Les mer om

  1. Netflix
  2. Film
  3. 22. juli