Norge

Siv Jensen vil droppe kutt til Human Rights Service

Human Rights Service (HRS) fikk kuttet støtten med en halv million kroner i forslaget til statsbudsjett. Nå varsler Siv Jensen at kuttet vil bli droppet.

Leder i Frp Siv Jensen, sier budsjettkuttet til HRS vil bli reversert. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
  • NTB

– Etter at statsbudsjettet ble lagt fram har det vært debatt om redusert støtte til enkelte frivillige organisasjoner. Det lytter vi til. Regjeringspartiene har derfor blitt enige om å finne en løsning knyttet til foreslåtte endringer på enkelte tilskudd til frivillige organisasjoner, herunder Retretten, Wayback, Ecpat, Frelsesarmeen, Antirasistisk Senter og Human Right Service (HRS), skriver finansminister Siv Jensen på Facebook.

Human Rights Service (HRS) har de to siste årene fått 1.835.000 kroner i tilskudd, men i høstens forslag til statsbudsjett ble det bevillingen kuttet med en halv million kroner.

Endringene vil ifølge Jensen bli håndtert i forbindelse med at finanskomiteen behandler saken i Stortinget, slik at det blir regjeringspartienes utgangspunkt for eventuelle budsjettforhandlinger i høst.

Frps Per-Willy Amundsen er enda klarere:

– Siv Jensen har sørget for at regjeringen øker tilskuddet til Human Right Service (HRS) i statsbudsjettet. Det betyr at HRS får minst like mye i 2019 som i 2018, aller helst mer. Finansministeren rydder opp etter kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, skriver stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp) på Facebook.

Les mer om

  1. Siv Jensen
  2. Statsbudsjettet