Drapssiktet Vinstra-gutt delte voldelige videoklipp på YouTube

Den 16 år gamle gutten som er siktet for knivdrapet på Vinstra i forrige uke hadde en Youtube-konto fylt med voldelige videoer. Filmene er nå slettet.

En Youtube-konto fylt med voldelige og voldsforherligende videoer er nå lagt ned. Den tilhører den 16 år gamle gutten som er siktet for knivdrap på Vinstra. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Politiet ønsker ikke å kommentere om det er de som står bak tømmingen av Youtube-kontoen, skriver VG.

Men før drapssiktelsen mot gutten ble tatt ut, var det sju-åtte opplastede videoer med voldelig innhold tilgjengelig på kontoen. Det dreide seg om fem klipp fra den svært voldelige filmen American Psycho, to klipp som skildret skoleskytingen i Columbine i 1999, og ett klipp fra videospillet Postal 2. Det var lagt musikk over videoene.

I tekstboksen under ett av klippene blir seerne bedt om å ikke rapportere innholdet til moderatorene på YouTube, ifølge VG.

– Jeg kan ikke kommentere enkeltheter som en Youtube-kanal. Digitale spor er en av de tingene politiet undersøker, og det er naturlig at vi også ser på dette, sier påtaleansvarlig i saken, Stine Rigmor Grimstad.

Gutten er siktet for å ha drept en 16 år gammel jente i et boligområde på Sorperoa på Vinstra i Oppland forrige uke. Den drepte jenta og den siktede gutten hadde gått i samme klasse på ungdomsskolen.

16-åringen har hittil bare gitt en innledende fri forklaring til politiet, uten konfronterende spørsmål. Det er usikkert når gutten kan avhøres igjen.