Norge

Onsdag konkurrerer Oslo og Bergen om varmerekord

Bergen og Oslo har samme varmerekord i mai: 29,8 grader. Nå lurer meteorologene på om rekorden knuses onsdag, og hvem som slår den først.

– Nå har Bergen slått Trondheim i fotball, men slår de Oslo i antall varmegrader? Rekorden i mai er 29,8 grader begge steder, men i morgen tror vi de når nye høyder, tvitrer Meteorologene.
  • og NTB

Onsdag ligger an til å bli årets varmeste dag hittil, og det er meldt over 30 grader flere steder.

– Nå har Bergen slått Trondheim i fotball, men slår de Oslo i antall varmegrader? Rekorden i mai er 29,8 grader begge steder, men i morgen tror vi de når nye høyder, tvitrer Meteorologene, som like godt har laget en konkurranse om kappløpet mot 30 grader.

I slutten av mai måned i fjor ble det registrert ny rekord for høyeste maksimumstemperatur her i landet. Det skjedde 27. mai i Nedre Eggedal i Sigdal kommune i Buskerud og var på 31,8 grader.

Til tross for at det falt noen dråper regn en del steder mandag kveld, er det fortsatt høyeste farenivå for skogbrannfare i Sør-Norge. Mest nedbør siste døgnet kom på Sørlandet med fattige 14,8 millimeter i Mandal.

Varmen holder seg hele denne uken i Sør-Norge. Også i Nord-Norge får man en smak av sommer – i hvert fall på torsdag, men neste uke blir nok ikke like varm.

Les mer om

  1. Vær
  2. Oslo
  3. Bergen