Norge

Riksrevisor Foss sier han vil forbedre lederstilen sin

Per-Kristian Foss sier han har tenkt på om han er skikket som riksrevisor etter at ansatte har kritisert hans lederstil. Han lover forbedringer.

Riksrevisor Per-Kristian Foss har fått kritikk fra sine ansatte for lederstilen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • og NTB

I et intervju med Dagens Næringsliv sier den tidligere Høyre-politikeren at han forsøker å forbedre seg.

– Jeg kan være for utålmodig, det har jeg blitt bedre på. Og jeg kan bli sint, det har jeg også blitt bedre på. Jeg er på vei i arbeidet med å forbedre stilen min og vil ha stor oppmerksomhet rundt dette fremover, sier han til avisen.

Les også

DN: Gråtkvalte ansatte og bekymring for riksrevisor Foss' lederstil

En arbeidsmiljøundersøkelse i fjor høst viste at ansatte var misfornøyde med Foss. Nå er kritikken mot hans lederstil kommet opp igjen. Uroen knyttes til omstillingsprosesser internt i organisasjonen og en ansettelsesprosess som ble stanset fordi den var ulovlig. Tillitsvalgte omtaler Foss' lederstil som sleivete. Hovedverneombudet har varslet toppledergruppen om ansatte som føler seg uthengt, og at deres kompetanse ikke blir sett eller verdsatt.

Foss sier til DN at han mener han er skikket til jobben og viser til bakgrunnen som stortingsrepresentant og statsråd.

– Men det er klart at du må lære organisasjonen å kjenne. Det er ingen som kommer som et ferdig produkt, og det er krevende å lede en stor organisasjon, sier han.

Foss har vært riksrevisor siden 2014.

Les mer om

  1. Riksrevisjonen