Norge

Oljeprisen falt dramatisk

Prisen på både amerikansk lettolje og nordsjøolje stupte onsdag kveld. Det dramatiske fallet forklares blant annet med frykt for USAs handelskrig med Kina.

Oljeprisen falt dramatisk onsdag kveld. Her fra Sleipner-feltet i Nordsjøen. Olav Olsen

 • NTB

Klokken 17 onsdag ettermiddag var prisen på et fat nordsjøolje 77, 2 dollar. Klokken 22.20 lå prisen på 73,9 dollar fatet. I løpet av dagen har prisen dermed sunket 4,85 prosent.

På det laveste, klokken 20.22, var prisen 73, 22 dollar.

Også prisen på amerikansk lettolje har sunket mye, ned 3,52 prosent i løpet av onsdag. I 17-tiden ble et fat lettolje omsatt for 73 dollar fatet, mot 70,52 dollar klokken 22.11.

Fallet, som er det største på nærmere tre år, forklares ifølge Marketwatch blant annet med frykten for at effektene av handelskrigen mellom USA og Kina skal føre til lavere global vekst og lavere oljeetterspørsel, skriver Hegnar.no.

I tillegg viser nettavisen til sterkere dollar, økt produksjon i Saudi-Arabia, at eksporten fra Libya er på vei opp igjen og spekulasjoner om unntak fra blokaden av Irans oljeeksport. Det blir også ifølge avisen spekulert i om USAs president Donald Trump vil forsøke å få Russland til å øke oljeproduksjonen når han møter den russiske presidenten Vladimir Putin i Helsinki om en uke.

Onsdag ettermiddag ble det kjent at de amerikanske råoljelagrene falt med 12,6 millioner fat til 405,2 millioner fat i forrige uke. Det var på forhånd ventet at lagrene falt med 4,5 millioner fat, men oljeprisfallet startet før disse tallene kom, ifølge DN.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Oljepris
 2. Økonomi

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Prisen på nordsjøolje tar seg noe opp

 2. ØKONOMI

  Oljeprisen fortsetter oppgangen

 3. ØKONOMI

  Verste børsdag i Oslo på over to år

 4. ØKONOMI

  Amerikansk olje har ikke vært billigere siden 1986

 5. ØKONOMI

  USA-oljen under null – derfor stuper prisene

 6. ØKONOMI

  Årets verste dag på Oslo Børs