Norge

Elgen ble påkjørt og trafikken stanset i begge felt – det førte til ny ulykke

Det er lange køer mellom Asker og Drammen etter to trafikkulykker.
Det er lange køer mellom Asker og Drammen etter to trafikkulykker.

Da en elg ble påkjørt på E18 utenfor Asker oppsto det «glanekø» i motsatt felt. Et vitne forteller til politiet at minst én bil stanset for å ta bilde. Da smalt det på nytt.

  • Harald Stolt-Nielsen
    Harald Stolt-Nielsen
    Journalist

Det oppsto lange køer i begge retninger på E18 ved Asker søndag ettermiddag da en elg ble påkjørt på motorveien i retning mot Oslo.

Den skadede elgen lå lenge inn mot midtrabatten. Det skapte kø på stedet, og kort tid senere skjedde det en kollisjon i det motgående kjørefeltet.

– Et vitne har fortalt at minst én bil stanset på E18 for å ta bilder av det som foregikk på den andre siden. Det førte til «glanekø». Så ble biler lengre bak nødt til å bremse opp. Til slutt endte det opp med en trafikkulykke litt lenger bak, sier Marita Aune, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Aftenposten.

Den andre ulykken skjedde et kvarter senere i utgående retning fra Oslo. Årsaken til ulykken var en påkjørsel bakfra, opplyser politiet.

To til sykehus

Operasjonslederen forteller at det ikke er uvanlig at folk bremser opp når de ser at det har skjedd en ulykke i motsatt kjøreretning.

– Men at det stanser helt opp er ikke bra, sier Aune.

Én person er sendt til legevakt etter påkjørselen av elgen. Den påkjørte elgen døde som følge av ulykken.

To personer er fraktet til sykehus, og tre til legevakt, etter ulykken på E18 retning Drammen.

Statens vegvesen opplyser på Twitter at E18 ved Asker er åpnet for trafikk i retning Oslo. Ett felt i sørgående retning er åpnet for trafikk.

Trafikkulykkene skapte lange køer sør for Asker. På kartet under kan du se trafikkflyten.

Les mer om

  1. E18
  2. Trafikkulykker
  3. Oslo
  4. Asker
  5. Statens vegvesen