Norge

Davidsen videre i kokkekonkurransen Bocuse d'Or

Den norske kokken Christopher W. Davidsen kom på andreplass i Bocuse d'Or Europe, og går dermed videre til verdensfinalen i Lyon i 2017.

Christopher W. Davidsen (t.h.) i aksjon på kjøkkenet i i Bocuse d'Or Europe sammen med en kollega.
  • Ntb

Med sølvmedaljen følger en premie på 9.000 euro – drøyt 80.000 kroner.

Vertslandet Ungarn kom på førsteplass i konkurransen, mens Sverige kom på tredjeplass.

Kokker fra 20 land deltok i konkurransen, der de måtte forberede og presentere en kjøttrett og en fiskerett for 14 personer. De elleve beste fikk dra videre til Bocuse d'Or Lyon i Frankrike, der de til neste år får bryne seg mot kokker fra hele verden.

Dansk skuffelse

Den danske kokken Morten Falk og hans lag havnet på en tiendeplass. De er altså med videre til Lyon, men flere er skuffet over plasseringen.

– Jeg syns det er helt utrolig. Jeg skal undersøke nærmere hva som kan ha gått galt, sier dansk TV2 s matekspert, Rasmus Kofoed.

Han smakte alle de 40 finalerettene og mente Danmarks bidrag hørte hjemme i topp fire.

Tidligere på dagen fikk det danske laget konfiskert en ingrediens – syltet løk – fordi ingrediensen var i strid med reglene. Det er lov å ha med syltede produkter som ingredienser til konkurransen, men de kan ikke være hjemmelagde, skriver TV 2.

Trent i tre måneder

I tillegg til Davidsen besto det norske laget av commis Håvard Werkland og trener Gunnar Hvarnes. Laget har trent i tre måneder på Gastronomisk Institutt utenfor Stavanger.

Davidsen vant i fjor høst konkurransen Årets kokk, som ble arrangert i Mathallen i Oslo. Han kommer fra Stavanger og er til daglig konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.

Les mer om

  1. Bocuse d'Or