Thon om bortføringssak: Det er håpløst

Eiendomskongen Olav Thon sier at den antatte bortføringen av milliardærektefellen Anne-Elisabeth Hagen er håpløs, men han frykter selv ikke for egen sikkerhet.

Olav Thon er ikke bekymret for egen sikkerhet etter den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen fra Lørenskog. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det beste sikkerhetstiltaket jeg har gjort, må være at jeg har gitt bort det jeg har. Nå har jeg forsvunnet ut av listen over de rikeste i Norge, og jeg er en ganske alminnelig lønnsmottaker, sier Thon til NTB.

Ektefellen til milliardær Tom Hagen ble sist sett 31. oktober i fjor. Det har blitt funnet trusselbrev i huset hennes, der det er framsatt trusler og krav om betaling av løsepenger i kryptovaluta.

– Det er håpløst, det er ikke mer å si enn det, sier Thon.

Olav Thon delte torsdag ut forskningsprisene i Olav Thon Stiftelsen, der han er styreformann. Selv sier han at han ikke er bekymret for egen sikkerhet, men Næringslivets sikkerhetsråd (NSR) sier at de har sett tegn til at kidnapping med krav om løsepenger er et fenomen som også kunne ramme norske næringslivstopper.

Les også

Da de ble bortført, krevde kidnapperne løsepenger i kryptovaluta

Politiet på Romerike har også varslet andre politidistrikter om risikoen for andre familier etter bortføringen av investoren Tom Hagens ektefelle.