Norge

Avtale om riving av regjeringskvartalet på plass

Statsbygg har inngått avtale med Veidekke om å rive R4 i regjeringskvartalet. I avtalen foreligger det også en opsjon om å rive Y-blokka.

Står for fall: En avtale om å rive deler av regjeringskvartalet inklusive den karakteristiske Y-blokka med veggkunst av Pablo Picasso er på plass. Statsbygg har inngått kontrakt med Veidekke om rivingen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
  • og NTB

– Det betyr at avtalen kan utvides til å omfatte riving av Y-blokka dersom begge parter ønsker det, sier kommunikasjonsleder Pål Veiby i Statsbygg til NTB.

Rivning av Y-blokka ble besluttet i 2014 og er bekreftet i reguleringsplanen som kom i 2017.

– Noen er imot riving av Y-blokka, men regjeringen bekreftet så sent som høsten 2018 at tidligere beslutninger ligger fast, sier Veiby.

Både regjeringsbygg 4 (R4) og Møllergata 17 ble sterkt skadd i angrepet 22. juli 2011, og begge byggene er forutsatt fjernet i den vedtatte reguleringsplanen for det nye regjeringskvartalet.

Etter å ha gjennomført en anbudsrunde har Statsbygg besluttet å inngå kontrakt med Veidekke.

Arbeidet med å rive R4 og tvillingbygget Møllergata 17 starter trolig i mars. Rivingen av Y-blokka vil starte etter at arbeidet med å rive R4 er avsluttet.

Les også

Regjeringen offentliggjør planer for nytt regjeringskvartal

Les mer om

  1. Regjeringskvartalet
  2. Statsbygg
  3. Veidekke