Malala støtter mexikansk studentprotest

Fredsprisvinner Malala Yousafzai ble ikke skremt av mexicaneren som stormet opp på scenen under nobelseremonien. Hun forsvarer barn og unges rett til å heve stemmen.

Statsminister Erna Solberg møtte mottagerne av Nobels fredspris til samtaler torsdag morgen, etterfulgt av en pressekonferanse med de to.

Der ble de to mottagerne av Nobels fredspris blant annet spurt om de ble redde da mexicanske Adán Cortés Salas stormet scenen i det Aftenposten på lederplass kaller en sikkerhetsskandale.

Malala Yousafzai svarte med å si at de ikke var bekymret. Yousafzai trakk frem at barn i land som Pakistan og India også opplever vold, og la til at det er viktig at barn hever sine røster.

— Hvordan kan jeg ha blitt redd for dette når jeg ikke frykter noe annet, sa Malala Yousafzai med et smil.

Også medmottager Kailash Satyarthi understreket viktigheten av å beskytte barn og unge på alle måter, slik at de føler seg trygge og som en del av verdenssamfunnet.

Statsminister Erna Solberg møtte fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi torsdag.

Det var tydelig av politiet hadde strenge instrukser før torsdagens seanse. Aftenpostens medarbeider slapp så vidt inn, og kun etter mange fremvisninger av pressekort og id-kort og telefonering, gikk det i orden. Grunnen var mangel på forhåndsakkreditering.Malala ble mot slutten av pressekonferansen også spurt om hun har politiske ambisjoner.

— Jeg ønsker å hjelpe mitt samfunn og mine brødre og søstre til å få kvalitetsutdanning, og jeg vil jobbe med det. Jeg vil hjelpe mitt land, og jeg har bestemt meg for å gjøre det gjennom politikk. Dersom jeg får et flertall med meg når den tiden kommer, så håper jeg å kunne bli statsminister, sa Yousafzai, som samtidig la til at man må være 35 år for å være statsminister i Pakistan, og at det dermed er mange år igjen.

17-åringen var også glad for møtet med statsminister Erna Solberg. - Jeg er glad og stolt over å stå her med en kvinnelig statsminister, det gir et klart signal om at kvinner også kan komme frem, sa Malala til statsministerens åpenbare tilfredshet.

Torsdag kveld holdes Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum, ledet av Dana Elaine Owens, bedre kjent som Queen Latifah. Artister som Seibano Sey og Ahmjad Ali Khan er blant artistene som skal opptre.

Les også:

Les også

Politiet i Oslo bør prise seg lykkelig over at det ikke skjedde noe mer alvorlig

Les også: