Norge

Filmet fra drone: Her kjører han mot kjøreretningen – og så kommer politiet

Køen på E6 utenfor Drøbak er flere kilometer lang og mange bilførere velger å risikere førerkortet for å slippe unna køen.

  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Aftenpostens fotojournalist var tilfeldigvis på stedet og filmet køen med drone da føreren av en sort Volvo gjorde som mange andre: Å kjøre av fra E6 mot kjøreretningen på påkjøringsrampen ved Horgen.

Dette gjentar seg et utall ganger hver fredag ettermiddag mens det ene løpet i Nordbytunnelen er stengt.

  • Jukset på teoriprøven – må i fengsel

Trafikken fra Oslo får bruke begge kjørefeltene i det ene tunnelløpet som er åpent. De som kommer kjørende E6 sørfra må bruke omkjøringsveien Nessetveien. Når det er som verst, står køen fem kilometer tilbake til Korsegården.

Aftenpostens journalist fanget i løpet av to minutter fem bilførere som kjørte mot kjøreretningen – på mindre enn to minutter.

Halvveis mellom Korsegården og Vassum, der trafikken sørfra ledes over på omkjøringsveien, er krysset der de som skal fra Drøbak til Oslo kan kjøre ned på motorveien.

Trafikanter sørfra har ingen mulighet til å kjøre av fra E6 lovlig og det er altså da mange velger den ulovlige løsningen. Vi skriver mange fordi en frilansfotograf på stedet telte fler enn 20 på kort tid. Aftenpostens journalist filmet fem på bare to minutter.

Les mer om

  1. E6
  2. Førerkort
  3. Trafikk