Mille-Marie Treschow er død

Den 64 år gamle skogeieren og forretningskvinnen Mille-Marie Treschow gikk bort lørdag, opplyser eier og styreleder i Treschow-Fritzøe, Michael Stang Treschow.

Mille-Marie Treschow døde lørdag. Hun ble 64 år gammel.

– Det er med stor sorg vi må meddele at vår mor, Mille-Marie Treschow, døde lørdag 29. september, 64 år gammel, etter sykdom, sier Michael Stang Treschow i en pressemelding.

Mille-Marie Treschow ble født 3. april 1954 i Larvik i Vestfold. Hun var en høyt respektert og anerkjent brukseier og forretningskvinne.

I 1986 overtok Mille-Marie Treschow driften av det tradisjonsrike Treschow-Fritzøe konsernet, og hun brukte store deler av sitt liv til å bygge opp og modernisere konsernet som i dag har aktiviteter innen skog, eiendom, steinindustri og byggevarehandel.

I 1987 besøkte Aftenposten Mille Marie Treschow i Larvik. Hun hadde da tatt over styringen i TreschowFritzøe og var sjef for et skogareal på ca. 610 000 dekar.

– Mamma hadde et stort hjerte for Treschow-Fritzøe og alle som jobber her. Hun har hatt stor betydning for utviklingen av selskapet fra et tradisjonelt skogsdriftselskap til et moderne industrikonsern. Selv om hun var ute av den daglige drift var hun sterkt engasjert i selskapet. Det var dette hun levde og åndet for, sier hennes sønn, Michael Stang Treschow (31).

Hun har vært operert for hudkreft to ganger.

Ga seg i 2015

Stang Treschow tok i 2015 over som sjef for familiebedriften Treschow-Fritzøe i Larvik.

– Jeg har fylt 60 år, og det ble et naturlig tidspunkt å overføre på, sa hun til DN da sønnen tok over og la til:

– Michael er eldst, og vi har som tradisjon i familien at bedriften kun skal gå til én arving, slik at bedriften kan beholdes samlet og være styrket til videre drift og omstilling i et stadig mer skiftende marked.

Mille-Marie Treschow var gift med Stein Erik Hagen frem til 2012.

Treschow var å regne som en av Norges rikeste kvinner og var gift med en av Norges rikeste menn, Stein Erik Hagen, fra 2004 til 2012. Hun var gift tre ganger og etterlater seg to barn.

Mille-Marie Treschow var datter av brukseier Gerhard Aage Treschow og Nanna Treschow. Det er bare åtte måneder siden Nanna Treschow gikk bort i en alder av 91 år.

– Utrolig leit

Oslos tidligere ordfører Fabian Stang (H) sørger over tapet av sin barndomsvenn.

– Det er jo utrolig leit når noen blir borte så tidlig. Jeg hadde håpet at hun skulle få mange fine år uten ansvar for bedriften og kunne kose seg litt. Hun tok jo over bedriften i ung alder, sier oslos tidligere ordfører fabian Stang (H) som var barndomsvenn med Treschow.

– Nå tenker jeg på barna hennes som sørger over tapet.

– Dyktig forretningskvinne

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth (Ap), er på høstferie og fikk nyheten om dødsfallet søndag formiddag.

– Det var en utrolig trist nyhet. Hun har betydd enormt mye for Larvik og omegn. Både som største skogeier og eiendomsutvikler. Hun skapte vekst og arbeidsplasser i Larvik i mange år, sier Høiseth.

Mille Marie Treschow etterlater seg en sønn og en datter. Her er hun med datteren Victoria Treschow på den røde løperen under Oslo Fashion Week sommeren 2011.

Som ordfører har han møtt Treschow flere ganger.

– Hun var reflektert og dyktig forretningskvinne, men også veldig medmenneskelig. Første gang jeg møtte henne var i forbindelse med utdeling av kongens fortjenestemedalje til en av hennes ansatte. Det var et veldig positivt menneske jeg møtte, minnes ordføreren.

– Hun var en sjeldenhet

Avtroppende NHO-sjef Kristin Skogen Lund mener Mille-Marie Treschow gikk foran som kvinnelig toppleder, melder E24.

Avtroppende NHO-sjef Kristin Skogen Lund var blant dem som kjente Treschow godt.

– Hun var en sjeldenhet i dobbelt forstand: Hun gikk foran som kvinnelig toppleder – dem er det dessverre altfor få av i private bedrifter. Men hun var det også i en utpreget mannsdominert bransje. Vi trenger flere som henne, mener Kristin Skogen Lund.