Norge

Store vannmengder fosset mot boliger i Drammen

Store mengder vann rant mot flere boligområder i Drammen tirsdag morgen. I 11-tiden meldte politiet at situasjonen er i ferd med å bedre seg.

Det rant store mengder vann gjennom et hus og mot flere boligområder i Drammen tirsdag formiddag.
  • og NTB

Vannet fosset blant annet gjennom et hus som ligger helt opp mot skogen i Einar Aass vei. Vannmassene kom inn i huset gjennom kjelleren. Brannvesenet forsøkte å lede vannet ned i avløpsrør. Vannet rant gjennom huset og rør, og nedover Harald Hårfagres gate mot byen.

Kommunen har fått ledet mye av vannet inn i sluk og kummer, slik at flere veier på Austad er åpent for trafikk, tvitret politiet i byen.

Flommen oppsto da en overvannskum ved demningen ved Blektjerndammen gikk tett. Det førte til at store vannmengder rant ned mot boligområdene Austad og Danvik. Flere veier ble stengt.

Vannet i Drammen fosset blant annet gjennom dette huset som ligger helt opp mot skogen i Erik Aas vei. Vannmassene kom inn i boligen gjennom kjelleren. Foto: Thys ten Veldhuis / NTB scanpix
  • Ekstremvær forårsaket flom: Flere veier er stengt på grunn av ras, rasfare og flom i Bergen

Kommunen arbeider med å få åpnet overvannskummen. Det ser ikke ut til å være skader på selve demningen. Det er bedt om graveredskaper som gjør at det som tetter overløpet kan fjernes.

Politiets helikopter har lokalisert lekkasjen til demningen. Sivilforsvaret er bedt om å bistå med å legge ut sandsekker. Flere hus skal være truet av vannet. To hus er foreløpig berørt.

På grunn av kuldegradene er det svært glatt på stedet. Lekkasjen førte til trafikkaos, skriver Drammens Tidende.

Les mer om

  1. Vær
  2. Drammen
  3. Sivilforsvaret