Pågrepet og siktet for trusler mot Røkke

En kjent straffedømt torpedo og pengeinnkrever er pågrepet og siktet for trusler mot Kjell Inge Røkke, skriver VG.

Kjell Inge Røkke skal de siste tre månedene ha blitt utsatt for trusler som nå har ført til at en mann er pågrepet og siktet.
  • Håkon Letvik
    Håkon Letvik

Det er torpedoens forsvarer Benedict de Vibe som bekrefter dette overfor avisen.

VG publiserte i juni i fjor lydopptak av private samtaler mellom Røkke, en kunsthandler og torpedoen som nå er pågrepet og siktet. Det var kunsthandleren som gjorde opptakene fordi han mente at Røkke skyldte ham penger. På opptakene var det snakk om utpressing, torpedooppdrag, penger, kjøp av overprisen kunst og trusler, skriver VG.

Kunsthandleren var i flere år kjæreste og samboer med Røkkes ekskone. De var igjen i omgangskretsen til torpedoen og hans ektefelle, som dermed kom inn i den innerste kretsen rundt en av Norges rikeste menn.

Torpedoen er straffedømt fem ganger og har hatt tette bånd til noen av Norges tyngste kriminelle, skriver VG.

– De angivelige truslene skal være fremsatt i løpet av de tre siste månedene, sier advokat Benedict de Vibe til avisen. Forsvareren opplyser også at hans klient ikke erkjenner straffskyld. Torpedoen skal fremstilles for varetektsfengsling onsdag.

Da VG i fjor sommer ba Røkke om en kommentar til lydbåndopptakene, svarte hans advokat John Christian Elden at Røkke ikke hadde noen kommentar, men at han «mislikte sterkt å bli forsøkt satt opp gjennom en utpressingsstory der VG brukes som utpressingsmiddel».