Politiet tror savnet kvinne i Brumunddal kan ha blitt påkjørt

En analyse av blodspor som ble funnet ved Fagerlundveien i Brumunddal, viser at det tilhører savnede Janne Jemtland. Politiet tror hun kan ha blitt påkjørt.

Mannskaper fra Sivilforsvaret og politiet lette sent fredag kveld i området der blodsporene etter savnede Janne Jemtland ble funnet.

Jemtland er fortsatt ikke funnet. Sent fredag kveld gjennomførte mannskaper fra Sivilforsvaret og politiet nye søk i området der man fant blodsporene.

Politiet ber den eller de som kan være involvert i dette, om å melde seg. Bakgrunnen er en teori om at hun kan være påkjørt på stedet.

– Vi kaller ikke dette et åsted foreløpig, men dette er åpenbart nå et svært viktig sted for politiet, sier politiadvokat André Lillehovde van der Eynden til Hamar Arbeiderblad.

Hovedteorien til politiet nå er at det har tilstøtt Jemtland noe. Det er satt i gang ytterligere undersøkelser på stedet, blant annet utvidet søk etter savnede, opplyser politiet i en pressemelding.

Sperret av område

– Dette går nå over fra å være en forsvinningssak til å bli en kriminalsak, sier van der Eynden.

Blodspor ble funnet etter tips fra en turgåer som hadde sett det kort tid etter forsvinningen. Tipset kom inn til politiet torsdag, og i etterkant ble et større område sperret av for å undersøke funnet. Blodsporet tilhører den savnede kvinnen.

Politiet opplyste tidligere fredag at de har arbeidet på stedet hele natt til fredag. Kripos er også involvert i saken.

Politiet har gått ut med en etterlysning av en 36 år gammel kvinne som sist ble sett i sitt hjem utenfor Brumunddal natt til 29. desember i fjor.

Forsvant i romjulen

Den 36 år gamle småbarnsmoren Janne Jemtland forsvant fra familiens hjem i Brennliroa i Veldre en gang natt til fredag 29. desember og har siden vært savnet.

Familien bor rundt en mil utenfor Brumunddal sentrum og siste observasjon av henne var ved boligen i 02-tiden. Samme morgen i 05.50-tiden ble det siste sporet fra 36-åringens mobil registrert i Brumunddal sentrum.

Politiet ber alle som har vært i området på natten og dagen da Jemtland forsvant om å ta kontakt.

– Vi etterforsker bredt, opplyser politiet.

Politisperringer i Fagerlundvegen i Brumunddal fredag kveld. Blodspor funnet i området er bekreftet å stamme fra 36 år gamle Janne Jemtland som har vært savnet siden 29. desember.