Båt falt av dekket fra drivende lasteskip

En av båtene på dekket til det forlatte frakteskipet som er i drift nordvest for Ålesund, har falt i sjøen og driver i havet. Det melder Kystverket.

Kystverket håper været skal roe seg nok til at de kan få stabilisert lasteskipet som er i drift uten motorkraft 13 mil nordvest for Ålesund.

Lasteskipet Eemslift Hendrika (bildet) sendte mandag formiddag ut nødsignal etter at lasten forskjøv seg og skipet fikk en slagside på 45 til 50 grader. Sent samme dag mistet skipet all motorkraft, og det har vært i drift siden.

Hele mannskapet om bord i det nederlandske lasteskipet er berget i land. Det ble jobbet på flere hold med å håndtere situasjonen i Norskehavet.

Tirsdag formiddag jobbes det med å få kystvaktskipet Sortland ut til skipet. Målet er å hindre skipet i å synke. Sortland ventes å ankomme stedet i løpet av tirsdag ettermiddag. Det opplyser Kystverket til NTB.

Skipet driver sørover med en fart på 2–3 knop. Skipet driver med retning mot Stad. Med den retningen og farten skipet hadde tirsdag formiddag, vil det nå kysten om rundt halvannet døgn.

Lasteskipet har omtrent 350 tonn tungolje og 50 tonn diesel om bord. Det er fare for at skipet vil kantre, og da vil drivstoffet lekke ut i sjøen.