De to siktede kjenner hverandre

<div style="text-align:center;width:800px;height:530px"><script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/steg-for-steg.swf", { width:"800px", height:"530px", version:"9.0.124", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#fff"}, flashvars: {xmlFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/data.xml", configFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/MM/DD-NAVN/config.txt", policyFileUrl:"http://media.aftenposten.no/crossdomain.xml"}, alt:"<p>Beklager, men din nettleser har ikke den siste Flash-spilleren installert.<br />Den gode nyheten er at denne er kjapp, enkel og gratis å installere.<br /><br />Klikk på linken nedenfor, følg instruksjonene på Adobes download-side og oppdater denne siden. Installeringen er unnagjort på et par minutter.<br /><br /><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"minid"}); </script></div><br></br> 25-åringen som har tilstått drapet på Faiza Ashraf (26) kjenner den 28 år gamle drosjesjåføren, som også er siktet i drapssaken. Den ene skal ha jobbet på en bensinstasjon et steinkast unna den andres bolig.

  • Wenche Fuglehaug Andreas Bakke Foss Tone Tveøy Strøm Gundersen Ingar Haug Steinholt (foto)

Flere medier meldte torsdag kveld at 25-åringen skal ha jobbet som nattevakt på Esso-stasjonen på Tveita. 28-åringen står oppført med bostedsadresse i Stjernemyrveien på Haugerud, som er et steinkast unna bensinstasjonen.

– Vi forteller ikke noe om hvem som eventuelt jobber for oss, sier Eirik Hauge, presseansvarlig i Esso Norge.

25-åringens advokat, Peder Morset, bekrefter overfor Aftenposten at hans klient og 28-åringen kjenner hverandre og at hans klient sier at han ikke har vært alene om drapet.

Funnet i skogen.

Tre uker etter at Faiza Ashraf ble bortført fra en bussholdeplass på Høvik i Bærum, ble hun natt til torsdag funnet drept i det populære turområdet Solli i Asker.

Siktelsen mot den 25 år gamle etnisk norske mannen som har tilstått ugjerningen, er utvidet til overlagt drap. Den 28 år gamle norskpakistanske drosjesjåføren vil bli siktet for medvirkning til overlagt drap. Torsdag kveld nektet han fortsatt enhver befatning med saken.

Han skal i lang tid ha vært svært forelsket i Faiza Ashraf, men hun avviste ham. Politiets hovedteori har hele tiden vært at 28-åringen ga 25-åringen oppdraget med å bortføre henne.

Politiadvokat Kristin Røhne i Asker og Bærum politidistrikt var svært ordknapp, og ønsket ikke å spekulere på noe motiv for drapet.

– Siktelsen mot 25-åringen er overlagt drap. Mener dere da at dette var planlagt som drap fra starten av?

– Det kan jeg ikke si noe om. Vi har tatt ut siktelse for overlagt drap og medvirkning til overlagt drap på bakgrunn av 25-åringens forklaring. Noe mer kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier Kristin Røhne.

Alibi?

Faiza Ashraf ble sist sett ved bussholdeplassen Fossveien ved Høvik onsdag 3. februar 06.44. Da ble hun tvunget inn i bagasjerommet på en bil. Hun klarte å kontakte politiet, og beskrev 25-åringen som tvang henne inn i bilen. Hun fortalte dessuten at kidnapperen hadde fortalt henne at han hadde fått 100.000 kroner for å kidnappe henne.

– Har 28-åringen alibi for det aktuelle tidsrommet?

– Det kan jeg ikke komme inn på, sier Kristin Røhne.

– Jeg kan hverken bekrefte eller avkrefte om min klient har alibi for tidspunktet Faiza Ashraf ble bortført og senere den dagen, sier Petter Sørensen, 28-åringens advokat.

Medvirkning

Kristin Røhne ønsker heller ikke å si noe om hva som ligger til grunn for hvorfor de har siktet 28-åringen for medvirkning til overlagt drap og på hvilken måte han har medvirket.

– Mener dere at han kun har bestilt drapet?

– Det kan jeg heller ikke kommentere, sier politiadvokaten.

Petter Sørensen sier at hans klient ikke kjenner 25-åringen og heller ikke har økonomi til å betale 100.000 kroner til noen.

Sørensen besøkte sin klient i fengslet i går kveld.

– Etter min anbefaling har han samtykket til videre fengsling, og han skal inn til nye avhør i dag, sier Sørensen.

Han ønsker ikke å si noe om politiet har konfrontert 28-åringen med bevis som gjør at han vil endre sin forklaring under dagens avhør.

25-åringen som har tilstått er bosatt i Asker, og er kjent i lokalmiljøet for å trene mye på et lokalt treningssudio og han skal være engasjert med kamphunder. Politiet skal tidligere ha gjort beslag i hans leilighet, blant annet en kontantsum på 10.000 kroner.

Etter å ha sittet nesten tre uker i varetekt tilsto altså 25-åringen sent onsdag kveld, og ga politiet opplysninger som gjorde at de til slutt fant Faiza Ashraf.

– Hvordan vil dere etterforske saken videre nå?

– Etterforskningen fortsetter. Det betyr at vi fortsatt vil ha store ressurser på denne saken. Vi har heldigvis funnet avdøde, men vi etterforsker videre.

– Vil dere pågripe flere i saken?

–Det kan jeg ikke kommentere.

Hverken politiadvokat Røhne eller kriminalsjef Nina Bjørlo kan si noe mer om hva politiet satt inn av ressurser de første dagene etter at 26-åringen forsvant på morgenen onsdag 3. februar. Røhne ble satt på jobben først mandagen, mens Bjørlo var borte i starten.

Ved denne Esso-stasjonen på Tveita skal 25-åringen ha jobbet og blitt kjent med den 28 år gamle norsk pakistanske drosjesjåføren.
KLIKK FOR STØRRE KART