Kvinne funnet død i Asker

Eks-samboer siktet for overlagt drap.

Kvinnen ble funnet i dette huset i Sem i Asker. En 23-åring ble pågrepet av politiet på stedet.

Har du tips om denne saken? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Like før klokken 12 lørdag fikk politiet i Asker og Bærum melding fra en 23 år gammel mann, som ringte for å fortelle at han trodde han hadde drept eks-samboeren sin.

— Det ble gitt ordre om bevæpning som følge av informasjonen i meldingen politiet mottok, helt rutinemessig, opplyser politiinspektør Nina Karstensen Bjørlo, til Aftenposten.no.

På stedet, en sokkelleilighet i et hus ved Sem i Asker, ble en 20 år gammel kvinne funnet livløs.

Eks-samboer siktet for drapet

Ambulansepersonell på stedet forsøkte gjenoppliving, men livet til kvinnen sto ikke til å redde, og hun ble erklært død på stedet.

— Vi har funnet en kvinne, som er død. Vi har også pågrepet en mann som befant seg i ieiligheten, og han vil bli avhørt, sa jourhavende jurist i Asker og Bærum politidistrikt, Kjersti Lauvsnes ved 14-tiden lørdag.

Mannen som er pågrepet, er 23 år gammel, og er den drepte kvinnens eks-samboer. Sammen hadde de to et barn på under ett år, men barnet var ikke på adressen, opplyser politiet.

Det var mannen som bodde i leiligheten der drapet fant sted.

— Den drepte bodde også i leiligheten tidligere, men jeg vil ikke kommentere hvor lenge det er siden, sier Bjørlo.

En nabo Aftenposten.no har snakket med, forteller at hun pleier å gå tur forbi det aktuelle huset hver dag.

— Jeg kan ikke huske å ha lagt merke til noe unormalt, selv om jeg går forbi der hver dag, sier hun til Aftenposten.no.

Siktet for overlagt drap

Ved 18-tiden lørdag sitter siktede fortsatt i avhør hos politiet, som er sparsomme med opplysninger i saken. Han er siktet for overlagt drap.

- Vi har siktet 23-åringen for overlagt drap på bakgrunn av den informasjonen vi så langt sitter med, men utover det vil jeg ikke si noe, sier Bjørlo.

Han vil bli fremstilt for fengsling på mandag, og politiet gjennomfører nå teknisk og taktisk etterforskning opplyser Bjørlo.

Politiets kriminalteknikere undersøker lørdag ettermiddag åstedet i boligen i Asker.