Levninger fra Egypt Air-flyet skal være funnet

Levninger av personer samt bagasje og flyseter er funnet under letingen etter det styrtede EgyptAir-flyet øst i Middelhavet. Et 2 kilometer langt oljespor er også observert.

Egyptisk fjernsyn melder at vrakdeler av det savnede Egypt Air-flyet er funnet.
  • Ntb
OPT_tb1f459e_doc6psga0ceydyysz23nlx_doc6pswpt1k2ooph37r3m4-cM_yxQdrVK.jpg

Funnene ble gjort av egyptiske fly og militærfartøyer rundt 290 kilometer nord for kystbyen Alexandria fredag, opplyser det egyptiske militæret.

Et 2 kilometer langt oljeflak er også observert på havet. Funneneble gjort av egyptiske fly og marinefartøyer rundt 290 kilometernord for den egyptiske kystbyen Alexandria fredag, opplyser detegyptiske militæret.

Letemannskapene forsøker å finne den svarte boksen fra flyet for å få svar på hva som skjedde da flyet med 66 personer om bord styrtet.

Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA har oppdaget det som kan være oljesøl i nærheten av søkeområdet. Ifølge satellittbilder er funnstedet om lag 40 kilometer sørøst fra EgyptAir-flyets siste kjente posisjon, og sølet strekker seg over 2 kilometer.

Les også

Dette vet vi om flyulykken

– Egyptiske fly og militærfartøy har funnet personlige eiendeler til passasjerer, samt deler av vraket, skriver talspersonen på Facebook.

Nå søkes det i området etter den svarte boksen som sitter i flyet. Den kan gi avgjørende informasjon om hva som skjedde med flyet. Det kan by på problemer å lokalisere boksen, i enkelte områder der flyet befant seg da det forsvant er havbunnen på rundt 2000 meters dyp.

Les også

Retter søkelyset mot bakkemannskapet i Paris etter flystyrten

Avhører flyplassansatte

Europeisk sikkerhetspersonell opplyser atingen av navnene på passasjerlisten står på internasjonale listerover folk som mistenkes for å kunne utføre terrorhandlinger.Passasjerlisten er lekket på nettet men er ikke offisielt bekreftetav EgyptAir.

Samtidig har franske etterforskere begynt å avhørebakkemannskapene som hadde tilgang til flyet den timen det sto påbakken ved Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris onsdag kveld. Ogsådisse sjekkes opp mot rulleblad og personer på terrorlister.

–Mannskapene som direkte eller indirekte har hatt noe å gjøre medflygningen, blir sjekket og avhørt, sier en talsperson for franskemyndigheter. De lufthavnansatte har adgangskort til såkalt rødsone, som gir dem tilgang til avgrensede områder av flyplassen.Denne tillatelsen gis for tre år av gangen. I fjor ble flereflyplassansatte fratatt sin tilgang grunnet «tilfeller avradikalisering».

Motstridende meldinger

Egypt Air MS804 med kjennemerket SU-GCC, en Airbus 320, forsvant over Middelhavet natt til torsdag.

Les også

Amerikanske sikkerhetskilder: Tror bombe var årsaken til flystyrten

Letemannskaper fra Egypt, Hellas, Frankrike og Storbritannia deltar i søket som pågår utenfor den greske øya Karpatos. Søket ble intensivert fredag.

Torsdag ble det hevdet at det var gjort funn av vrakdeler og redningsvester som sannsynligvis var fra det savnede flyet, men sent torsdag ble dette tilbakevist. Funnene stammet ikke fra det savnede flyet.

Les også

Flyselskapets ledelse: Vraket er funnet Greske myndigheter: Det stemmer ikke

Får bistand fra Frankrike

15 franske statsborgere sto på flyets passasjerliste. Det, samt det faktum at flyet ble produsert i Frankrike, er årsaken til at tre etterforskere fra franske luftfartsmyndigheter og en teknisk ekspert fra Airbus fredag morgen ankom Cairo International Airport for å delta under etterforskningsarbeidet for å finne ut hva som har skjedd. Det erReuterssom melder dette.